. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Fuss-Érte-Megérte
2016-04-03 14:19:24
Fuss-Érte-Megérte

Fuss-Érte-Megérte

Május 21-én Pécsett széleskörű civil összefogással jótékonysági családi futást rendeznek.


A főszervező, ötletgazda dr. Herke-Fábos Kata érdeklődési területe a gyermekvédelem mellett a futás, számos versenyen vett részt és többek között a párizsi marathont is teljesítette. Szabadidejében mézeskalácsok készítésével foglalkozik, és a jótékonysági futást ennek a három területnek az összekapcsolásával valósítja meg.  


A szervezésben civilek mellett a Minarik Ede Sportegyesület vállalt szerepet, a jótékonysági futás pedig részét képezi  a Zsolnay Kulturális Negyed által szervezett Zsolnay Piknik eseménysorozatnak.


A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő családi futás önkéntesen felajánlott nevezési díjaiból befolyt összeget a szervezők a Kisgyermek Szociális Intézmények számára juttatják el. A befutók jutalma az intézmény dolgozói által elkészített, az esemény logójával ellátott mézeskalácsérem.


A futást megelőzően a szervezők  szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekvédelem és a családban rejlő erő fontosságára és a mozgás örömére. Ennek keretében   mutatkoznak be a Kossuth téren  a gyermekvédelemmel , illetve a gyermekjóléttel foglalkozó hatóságok. E mellett lesznek az egészségüggyel kapcsolatos és sport programok is.

Utoljára frissítve: 2016-04-03 14:20:55

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>