. Ma Auguszta napja van.
Fussunk együtt a gyógyulásért!
2016-06-04 02:58:50
 Fussunk együtt a gyógyulásért!

Fussunk együtt a gyógyulásért!

Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány Pécsett Fussunk együtt a gyógyulásért! címmel szervez jótékonysági futást és családi délelőttöt.

A futásnak és  családi délelőttnek szombaton, június 4-én, szombaton a pécsi vásártér ad helyet. A résztvevők önkéntes felajánlásaikkal a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályán folyó munkát segíthetik.

A fejlett társadalmakban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Hazánkban ma évente 250-300 újonnan diagnosztizált gyermek küzd ezzel a kórral. Az esélyeik sokkal jobbak, mint például fél évszázaddal ezelőtt, akkor ugyanis minden tizedik beteg maradt életben. Ma a háromnegyedük meggyógyítható

A Dél-Dunántúlról, Tolna, Somogy, Baranya, valamint Zala megyéből is a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályára kerülnek a daganatos, leukémiás és hasonló betegségekkel küzdő gyermekek, ami a hét magyarországi gyermekonkológiai centrum egyike. Évente 30-40 újonnan diagnosztizált eset kerül az osztályra, amelynek segítésére  hozták létre 2011-ben az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt. A szervezet elsődleges célja, hogy a daganatos gyermekek és családjaik  segítse, a  neve is  azt jelképezi, ahogy a gyermekkori rosszindulatú betegségek gyökeresen átalakítják az emberek életét, a bibliai eredetű Eurakvilo tornádó erejű szelet jelent.

- Egyfelől a gyermekonkológiai kezelés minőségén szeretnénk javítani, megkönnyíteni a kezelés alatt álló gyermekek életét, szebbé tenni a napjaikat, a gyógykezelés befejeztével pedig segíteni a hétköznapi életbe való visszatérésüket – hangsúlyozza dr. Ottóffy Gábor, az alapítvány vezetője, aki egyben a klinika osztályvezető főorvosa is. – Mindez főként az ellátás személyi és tárgyi feltételeinek javításával, illetve a nehéz élethelyzetbe került családok lelki-pszichés támogatásával érhető el. Ami pedig a sajnos menthetetlen betegeket illeti, az ő esetükben az élet minél teljesebb, lehetőleg otthon történő megélése, valamint a végső szakaszban a szenvedések lehető legnagyobb mértékű csökkentése a célunk.

Kitért arra is, az adományokból és az egyéb bevételeikből  élményterápiás célú, a lelki rehabilitációt segítő családi, közösségi programokat szerveznek gyógyuló, illetve gyógyult daganatos, vagy leukémiás gyermekek és családtagjai részére. Szólt arról is, e mellett  a mobil hospice csapatuk, amelyik átkarolja a betegeket és családjaikat, tevékenységét, valamint az onkohematológiai osztályon   szakmai fejlődését és mentális egészségének megőrzését támogatják. A terveik között szerepel gyógyászati gépek, berendezések és a kis betegeknek újabb játékok beszerzése, valamint az osztályon kisebb átalakítások megvalósítása is.


Az Eurakvilo Alapítvány évről évre számos jótékonysági eseményt szervez. A június 4-én, a pécsi vásártéren tartandó futásnak és családi délelőttnek is  egyik közülük. A futóversenyen nem is az időeredmény az elsődleges, hanem az a nemes cél, hogy a megmozduláson részt vevők felhívják a figyelmet a szervezet munkájára. A táv rövid, mintegy két kilométer, és nevezési díjat sem kell fizetni – azonban a résztvevők önkéntes felajánlásokkal támogathatják az alapítvány tevékenységét. A 10 órakor kezdődő futáson túl, 9 és 12 óra között színes kiegészítő programot is kínálnak a szervezők, lesz ugráló vár, pónilovaglás és csillámtetoválás is.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>