. Ma Ervin napja van.
Füveskönyvek: vallomások az emberről
2014-04-13 23:02:47
Füveskönyvek: vallomások az emberről

Füveskönyvek: vallomások az emberről

A Pécsi Harmadik Színházban április 29-én Dunai Tamás színművész, Binder Károly zongoraművész és Barkóczi Beáta táncművész  különleges, spirituális utazásra hívja a közönséget.
 
Hamvas Béla, Márai Sándor és Weöres Sándor bölcsességeit zongorajátékkal, valamint a gondolatokat-érzéseket tánccal fűszerezi a Gyulai Várszínház Füveskönyvek című, az élet nagy kérdéseit érintő előadása, amely csak  egyetlen alkalommal  lesz látható.

- Illatáradat, szellemi lakoma, madárdal. A nyarat idéző összeállításunkban három bölcs Prosperó nyelvünk egzotikus szigetén folytat párbeszédet egymással a különös, kiismerhetetlen lényről, az emberről – avat be a részletekbe  Rideg Zsófia dramaturg. - Komor színekkel, minden szépítés, ködösítés nélkül a lélek hangjait hallhatjuk soraikból, és gondolataik a könnyed, bódító szórakoztatás helyett valódi vigaszt, hitet adva nekünk, mindennapi életünk súlya alatt roskadozóknak.


Mint mondja, mindeközben vallanak a nőkről és a férfiakról, a virágokról és a fákról, a madarakról és a természetbe olvadás szépségéről. Valamint szót ejtenek világunk válságáról, a mindent elborító trágyaözönről, s arról miben különbözik egymástól az állam- és a hazaszeretet. Szó lesz az ördögökről és angyalokról, az útipoggyász helyes méretéről és a séta lényegéről – nem recepteket adva, hanem mintegy útközben vissza-visszanézve, tapasztalataikat megosztva velünk.

A Gedeon József rendezte Füveskönyvek – Az Élet nagy kérdései című est, egy hét helyszínt érintő nemzetközi turné után érkezik Pécsre.

Utoljára frissítve: 2014-04-13 23:05:06

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>