. Ma Auguszta napja van.
Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek
2021-08-22 02:42:20
Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek

Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek

Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi  Intézete.

A versenyképesség feltétele az önfejlesztés és az élethosszig tartó tanulás. A versenyszféra kihívásait felismerve egy új gyakorlatorientált képzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete. A térbeli problémák felismerését és megoldását segítő szemléletmód elsajátítása mellett a képzés célja a térbeli számítást és modellezést végző szoftverek megismerése és alkalmazása. A képzés két félévben válik elérhetővé nemzetközi szinten elismert oktatók bevonásával.

A résztvevők a két félév  során megismerkednek a GIS (Geographical Information System) elméleti alapjaival, úgy mint térképészet, geo-informatika és távérzékelés. A szoftverekkel végzett munka során pedig gyakorlatot szereznek a térbeli objektumok és a hozzájuk kapcsolt adatok tulajdonságaival, használatával és szerkesztésével, ezen belül a digitális térképszerkesztéssel, a vektoros és raszteres műveletekkel, valamint terepi adatgyűjtést is végeznek.  A levelező rendszerű képzés keretében a konzultációkra   kéthetente, szombatonként kerül sor. A gyakorlati órák témaköreihez kapcsolódóan a hallgatók otthon elkészítendő feladatokat kapnak, amelyek kidolgozásánál felmerülő problémákhoz elektronikus úton segítséget kérhetnek az oktatóktól. A feladatok megoldásához szabadon felhasználható szoftvereket vehetnek igénybe.


A szakirányú továbbképzésen résztvevők tanulmányaik végeztével képesek lesznek felismerni a munkaterületünkön megjelenő térbeli problémákat és azokra megfelelő megoldást javasolni. E mellett olyan szoftvereket tudnak majd a napi munkájuk során használni, amelyekkel a legtöbb térbeli számítás és modellezés elvégezhető, ezért a felvetődött kérdések, problémák a modern technikai eszközöknek köszönhetően szakszerűen megoldhatók.


A záróvizsga letétele és szakdolgozat sikeres megvédése után a Pécsi Tudományegyetem Geoinformatikai szakasszisztens (angolul: GIS Assistant) oklevelet állít ki a sikeres vizsgát tettek részére.

 

A képzést olyan felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek ajánlják, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli - földrajzi - információk kezelésével. A képzésen való részvétel feltétele már meglévő természettudományi, műszaki, agrár- és gazdaságtudományok képzési területen szerzett BA, BSc vagy főiskolai oklevél.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>