. Ma Szabina napja van.
Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek
2021-08-22 02:42:20
Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek

Geoinformatikai szakasszisztenseket képeznek

Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi  Intézete.

A versenyképesség feltétele az önfejlesztés és az élethosszig tartó tanulás. A versenyszféra kihívásait felismerve egy új gyakorlatorientált képzést indít a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete. A térbeli problémák felismerését és megoldását segítő szemléletmód elsajátítása mellett a képzés célja a térbeli számítást és modellezést végző szoftverek megismerése és alkalmazása. A képzés két félévben válik elérhetővé nemzetközi szinten elismert oktatók bevonásával.

A résztvevők a két félév  során megismerkednek a GIS (Geographical Information System) elméleti alapjaival, úgy mint térképészet, geo-informatika és távérzékelés. A szoftverekkel végzett munka során pedig gyakorlatot szereznek a térbeli objektumok és a hozzájuk kapcsolt adatok tulajdonságaival, használatával és szerkesztésével, ezen belül a digitális térképszerkesztéssel, a vektoros és raszteres műveletekkel, valamint terepi adatgyűjtést is végeznek.  A levelező rendszerű képzés keretében a konzultációkra   kéthetente, szombatonként kerül sor. A gyakorlati órák témaköreihez kapcsolódóan a hallgatók otthon elkészítendő feladatokat kapnak, amelyek kidolgozásánál felmerülő problémákhoz elektronikus úton segítséget kérhetnek az oktatóktól. A feladatok megoldásához szabadon felhasználható szoftvereket vehetnek igénybe.


A szakirányú továbbképzésen résztvevők tanulmányaik végeztével képesek lesznek felismerni a munkaterületünkön megjelenő térbeli problémákat és azokra megfelelő megoldást javasolni. E mellett olyan szoftvereket tudnak majd a napi munkájuk során használni, amelyekkel a legtöbb térbeli számítás és modellezés elvégezhető, ezért a felvetődött kérdések, problémák a modern technikai eszközöknek köszönhetően szakszerűen megoldhatók.


A záróvizsga letétele és szakdolgozat sikeres megvédése után a Pécsi Tudományegyetem Geoinformatikai szakasszisztens (angolul: GIS Assistant) oklevelet állít ki a sikeres vizsgát tettek részére.

 

A képzést olyan felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek ajánlják, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli - földrajzi - információk kezelésével. A képzésen való részvétel feltétele már meglévő természettudományi, műszaki, agrár- és gazdaságtudományok képzési területen szerzett BA, BSc vagy főiskolai oklevél.

További híreink
Mobillal az eltűnő víz nyomában
A globális éghajlatváltozás és a növekvő emberi vízfelhasználás miatt egyre több vízfolyás szárad ki.
2021-10-26 21:11:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Támogatják a tehetséget
Tíz középiskolás diák nyert el támogatást Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatán.
2021-10-26 20:42:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dallamok eesszenciája
Az ünnepi programok zárásaként Pécsett október 23-án ünnepi hangversenyt tartanak a Kodály Központban Esszencia címmel.
2021-10-23 01:52:49, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A holland rendőrséggel, a Holland Királyság budapesti nagykövetségével, valamint Magyarország hágai nagykövets...
Bővebben >>