. Ma Adalbert napja van.
Globális adománygyűjtő maraton
2020-04-25 21:30:10
 Globális adománygyűjtő maraton

Globális adománygyűjtő maraton

Az Európai Unió és partnerei globális adománygyűjtő maratont szerveznek a minőségi, hatékony és megfizethető diagnosztikai eljárások kidolgozása, valamint a terápiákhoz és a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való méltányos, globális hozzáférés megvalósítása érdekében.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a globális egészségügyi szervezetek közös felhívást tettek közzé a koronavírus elleni küzdelmet célzó biztonságos, minőségi, hatékony és megfizethető diagnosztikai eljárásokhoz, terápiákhoz és oltóanyagokhoz való méltányos, globális hozzáférés megvalósítása érdekében. E törekvés szellemében az Európai Unió és partnerei globális adománygyűjtő maratont szerveznek felkérve a világ országait és szervezeteit, hogy felajánlásaikkal segítsék az első lépésben, erre a célra fordítandó 7,5 milliárd euró összegyűjtését.

Mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondta, olyan összefogást kell kialakítani, ami egyesíti az egész világot – annak vezetőit és népeit – a koronavírussal szemben, ennek szellemében tíz nap múlva globális adománygyűjtés indul útjára. Kiemelte, ez valódi maraton lesz, hiszen a koronavírus legyőzéséhez számos fronton globális válaszintézkedésekre és kitartó erőfeszítésekre van szükség. Oltóanyagot kell kifejleszteni, meg kell kezdeni annak gyártását, majd azt el kell juttatni a világ minden szegletébe, és megfizethető áron elérhetővé kell tenni mindenki számára.

A kutatók és az innovátorok világszerte nagy erőkkel dolgoznak az életmentést és az egészségvédelmet szolgáló megoldásokon. Az Európai Bizottság május 4-én megkezdi az országok és üzleti alapítványok vállalásainak nyilvántartásba vételét. Ugyan ezen a napon bejelenti az egyre bővülő források folyamatos bevonásának kezdetét jelentő globális kampány soron következő mérföldköveit.

Továbbá felkéri  a kormányokat, az üzleti vezetőket, a közszereplőket, a jótékony magánszemélyeket, a művészeket és polgárokat, hogy hívják fel a figyelmet erre a globális adománygyűjtésre. Az összegyűjtött pénz három területre – a diagnosztikai eljárások, a kezelések és az oltóanyagok területére – összpontosul majd.

Az ENSZ által szervezett ezévi Immunizációs Világhéten veszi kezdetét az adománygyűjtő maraton előtti visszaszámlálás. Az idei év témája: #Vaccineswork for All – ez a kampány annak bemutatására összpontosít, hogy az oltóanyagok – valamint az azokat kifejlesztő, terjesztő és felhasználó emberek – milyen módon segítik elő a lakosság egészségének védelmét világszerte.

Utoljára frissítve: 2020-04-25 21:41:20

További híreink
Újabb kutatóbázisok Pécsett
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejövő tizenhét Nemzeti Laboratórium és egy kutatólaboratórium jön létre.
2020-09-26 20:26:33, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiállítás csak felnőtteknek
Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató A test ördöge címet viselő tárlat, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.
2020-09-26 20:11:21, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Különleges élmények és újabb műtárgyak
Korhű ruhába öltözött idegenvezetők avatják be a látogatókat a Zsolnay család titkaiba, de feltárulnak az idén 10 éves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb t...
2020-09-18 21:29:47, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Teljesen megújul az országos német önkormányzat Szőnyi utcai óvodája Pécsen.
Bővebben >>