. Ma Csongor napja van.
Globális cél: együtt a jövőnkért
2020-06-25 20:38:57
Globális cél: együtt a jövőnkért

Globális cél: együtt a jövőnkért

A „Globális cél: együtt a jövőnkért” elnevezésű, az Európai Bizottság és a Global Citizen nemzetközi érdekvédelmi szervezet által indított kampány csúcspontja június 27-én, egy koncerttel egybekötött globális adományozói csúcstalálkozó lesz.


A kampány elsődleges  célja  további források mozgósítása a koronavírus elleni oltóanyagok, vizsgálatok és kezelések kifejlesztéséhez és alkalmazásához. Az oltóanyagokhoz való univerzális hozzáférés mindenki számára, akinek szüksége van rá, lehetővé teszi, hogy a világ leküzdje ezt a világjárványt, és elkerüljön egy következőt. A világjárvány által érintett közösségek igazságos és méltányos újjáépítését is elősegíti.


A „Globális cél: együtt a jövőnkért koncertet június 27-én  este  közvetítik, amelynek házigazdái Dwayne Johnson színész és  Ursula von der Leyen lesznek. Az előadók között ott lesz Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber és Quavo, J Balvin, a Chloe x Halle, Yemi Alade, és a Christine and the Queens. Fellép Chris Rock, Hugh Jackman, Kerry Washington, Charlise Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek Pinault, Billy Porter, Diane Kruger, Antoni Porowski, Ken Jeong, Nikolaj Coster-Waldau és Olivia Colman is.


Az Ursula von der Leyen elnök által rendezett  „Globális cél: együtt a jövőnkért csúcstalálkozón”. a világ vezetői, valamint nemzetközi érdekvédők, művészek és aktivisták is felszólalnak. A vitafórumokon és interjúkon részt vesz: Nickolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo, Ken Jeong, valamint szakértők és véleményvezérek, köztük Melinda Gates, Dr. Vin Gupta, Derrick Johnson, az NAACP elnöke, Eddie Ndopu, Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, Kate Upton és Justin Verlander.


A koncert világszerte - az ARD, a Canal+ Group, az RTVE Európában, a Bell Media, a CBC, a Citytv, és a Global TV Kanadában, az NBC és az iHeartMedia az Egyesült Államokban, a Grupo Globo Brazíliában, a MultiChoice Group és az SABC Afrikában, valamint a Fuji TV és a Star India Ázsiában -  műsorszolgáltatók sugározzák. A csúcstalálkozót a Global Goal Unite honlapján és a fenti közösségimédia-fiókokon keresztül is közvetítik.


Az eseménnyel kapcsolatban Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hngsúlyozta, a művészeknek hatalmukban áll változást ihletni. Tehetségüket nagy célok szolgálatába állíthatják.  Kitért arra is, hogy június 27-én a „Globális cél: együtt a jövőnkért” csúcstalálkozó és koncert alkalmából művészek, tudósok és a világ vezetői egységes hangon szólalnak majd fel a globális egység igazi és ritka pillanatában. Kötelezettséget vállalnak arra, hogy segítséget nyújtanak a világnak a koronavírus felszámolásához, úgy, hogy közben senki ne maradjon magára. Szólt arról is, az Európai Unió teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy a lehető leghamarabb méltányos hozzáférést biztosítson a védőoltáshoz mindenki számára, akinek szüksége van rá.


Mindehhez Hugh Evans, a Global Citizen társalapítója és vezérigazgatója a következőket tette hozzá,  az emberek szerte a világon rendszerszintű változást sürgetnek, amely mindenki számára igazságot szolgáltat, függetlenül születése helyétől és bőrszínétől. A koronavírus  felszámolásához elengedhetetlenül szükséges, hogy  a világ vezetői a vizsgálatok, a  kezelések és az oltóanyagok méltányos biztosításához dollár milliárdokkal járuljon hozzá.


Kiemelte, a „Globális cél: együtt a jövőnkért koncert” összehozza a zene mint a változás és az egység motiválója évszázados fogalmát a tudományokkal és az adatokkal, olyan problémamegoldók – többek között orvosok, tudósok, laboratóriumi dolgozók, kulcsfontosságú munkavállalók és emberi jogi aktivisták – tiszteletére, akik nemcsak a Covid19 gyógymódjának létrehozására törekszenek, hanem annak biztosítására is, hogy az mindenki számára elérhető legyen, akinek szüksége van rá.


A „Globális cél: együtt a jövőnkért koncert” házigazdája, Dwayne Johnson arról szólt, hogy büszke arra hogy a Global Citizenhez és az Európai Bizottság a „Globális cél: együtt a jövőnkért koncert” házigazdája lehet. Annak a véleményének is hangot adott, hogy az esemény lendületet fog adni annak a globális közösségnek, amely az egészségügyi ellátáshoz való méltányos hozzáférés mellett és a világ előtt álló egyéb hatalmas igazságtalanságok ellen küzd. E történelmi pillanatban mindenkinek  össze kell fogni, egy mindenki számára jobb jövő érdekében, annak megalkotásához.

Utoljára frissítve: 2020-06-25 20:43:21

További híreink
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kiemelt elismerés a Pécsi Tudományegyetem innovációjának
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a petesejt és a hímivarsejt káros fényterhelését.
2024-04-06 20:40:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>