. Ma Márk napja van.
GMO mentes vágóhíd Mohácson
2017-04-25 18:10:13
GMO mentes vágóhíd Mohácson

GMO mentes vágóhíd Mohácson

Hazánk második legnagyobb vágóhídja hivatalosan is megkezdte működését Mohácson.


A 21 milliárdos sertés vágó-, csontozó-, daraboló- és csomagoló üzem 2,7 milliárdos állami támogatás felhasználásával valósult meg. Jelenleg egy műszakban folyik a termelés, amelynek során  óránként 550 lsertést vágnak le, s ugyan ennyi idő alatt az ebből keletkező  1100 félsertés csaknem felét kicsontozzák, darabolják.  A korszerű üzem egy év alatt a jelenlegi  egy műszakos rendszerben  nyolcszázezer 90-130 kilogramm közötti, valamint  100.000 nagy súlyú sertés levágására képes. A vágóhídra folyamatosan érkeznek az állatok a Bonafarm termelői együttműködési rendszerének kis- és közepes méretű állattenyésztő tagjaitól, részben független hazai sertéstartóktól. Az új vágóhídon jelenleg 230-an dolgoznak, a  termelés teljes felfutásakor több mint 600 embernek jelent majd munkahelyet.


Mint Csányi Attila a Bonafarm  Zrt. vezérigazgatója elmondta, a vágóhíd fontos eleme a sertés termékpályának, a cégcsoport több állattartó telepén foglalkozik sertés hízlalással,  valamint a szükséges takarmányt is maga állítja elő,  ez teszi lehetővé, hogy a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfeleljenek, s egyedüliként jelenhessenek meg a hazai és külföldi piacon tanúsítottan GMO mentes sertéshússal. A vágóhídon a hazai sertésállomány csaknem ötödét dolgozzák majd fel. A modern technológia pedig lehetővé teszi, hogy a legszigorúbb állatjóléti, élelmiszerbiztonsági, környezetvédelmi elvárásoknak is megfeleljenek.


Mindehhez Pókos Gergely vezérigazgató a következőket tette hozzá, az elsőszámú cél az üzem létrehozásával az volt, hogy hosszú távon megoldott legyen a szegedi húsüzem alapanyag ellátása, másrészt frissen, fagyasztottan, vákuumfóliában, vagy  védő-gázas csomagolásban  értékesítik. A tőkehús több mint harmadát exportálják a környező országokba, illetve a Távol-Keletre.


Az üzemben évente mintegy százezer tonna sertéshúst állítanak elő, ez megfelel a Bonafarm sertéságazatával együttműködő tíz megyében élők által elfogyasztott hús mennyiségével.

Utoljára frissítve: 2017-04-25 19:34:46

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>