. Ma Ferenc napja van.
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023-10-02 02:21:36
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok

Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok

Átadták a Városmarketing Gyémánt Díjakat, a Marketing stratégiai, márka- és identitásépítési, arculati program kategóriában a „Pécs város arculata, márka koncepciója” városmarketing Gyémánt díjat nyert el.

Pécs arculati kézikönyvét a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar tervezőgrafikus hallgatói tervezték meg Bőhm Gergely tanszékvezető irányításával. Az arculattervet Kovács Eszter, Csányi András Gábor és Pusztai Dávid, az új logókoncepciót Hudák Eszter készítette, a Pannonius Sans és Pannon Next betűcsaládot Boskovitz Oszkár alkotta meg, a város címerét Böhm Gergely dolgozta át. A benne szereplő fotókat Horváth Gábor és Kovács Eszter készítette.

A tervezőgrafikus csapat a Pécs teljes arculati koncepciójának megtervezését pályázati úton nyerte el. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara által kiírt pályázatra nyújtották be elképzeléseiket, amelyre végzett és jelenlegi tervezőgrafika szakos hallgatók adhatták be munkáikat, nagyjából 150-en. Öszesen 40 pályamunka érkezett be 34 pályázótól, ugyanis volt, aki több koncepcióval is nevezett. A zsűri végül egy alapgondolatot választott, nem kész logó- és arculattervet, amelynek alaptétele Pécs a kultúra és a természet találkozása volt.

A logó koncepciója alapvetően a Pécs középkori latin nevéből származó öt templom kifejezésből született. Az öt torony motívuma képviseli a kulturális örökséget, az ezeket körülölelő szalag, vagyis a Mecsek pedig Pécs különleges földrajzát, valamint a városra jellemző összetartást, közösségi életet, a város iránti szeretetet jelképezi. Utóbbi motívum, vagyis a három domb, Pécs középkori címeréből került kiemelésre. A logóban emellett felfedezhetjük a Mecsek lankái között megbúvó háztetőket, és a város alatt pihenő római kori emlékeket is.Sikerült egy olyan emblematikus jelet létrehozni, amely tovább nem egyszerűsíthető, sajátos és megragadja a város egyezményes jellegzetességeit. A logó négy hónap alatt kapott végleges formát, a kézikönyv alig több, mint három hónap alatt készült el.

További híreink
Rotary Advent és jótékonysági színházi előadás
A Rotary Club Pécs a szegedi Szentgyörgyi Albert Rotary Club mintáját követve rendezi meg esztendőről esztendőre a Rotary Adventet.
2023-12-02 21:19:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kisgyerekek rajzai a dzsámin
Gyerekrajzokból készült fényfestés teszi hangulatosabbá Pécsett az adventi vásárt.
2023-12-01 10:55:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Még több vonzó és látogatóbarát interaktív elem
Befejeződött A pécsi Világörökségi Negyed fejlesztése címet viselő projekt.
2023-11-30 22:21:17, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kulisszatitkok, akusztikai bemutatók, koncertek, mindez egy napba sűrítve a pécsi Kodály Központban.
Bővebben >>