. Ma Emma napja van.
Gyermeke leghűbb társa és támasza: a plüssállat
2020-06-19 20:18:16
Gyermeke leghűbb társa és támasza: a plüssállat

Gyermeke leghűbb társa és támasza: a plüssállat

 Mindamellett, hogy kiváló társként funkcionálnak, akivel megoszthatják félelmeiket, örömüket vagy esetleges bánatukat, játékeszközként is fontos szerepük van a képességek sokoldalú fejlesztésében. Lelkileg segítségükre lehet az őket érő új ingerek könnyebb és gyorsabb feldolgozásában egyaránt. Sokan nem szeretik ilyen plüssjátékokkal kényeztetni gyermekeiket, mert csak felesleges porfogóként gondolnak rájuk, azonban nem szabad elfelejteni, hogy számukra egy jó és közeli barátot jelenthetnek, főleg akkor, ha a gyermek egyke.

A plüssállatok haszna és elengedhetetlen volta

Szükséges meghatározni mindazt, hogy a különböző életkorokban milyen jellegű játékot érdemes vásárolni a kicsiknek. Kisbabakorban szoros kötelék alakulhat ki egyes plüssállatokkal, amelyek komfortérzetet nyújthatnak az anyától való elszakadás mozzanataiban. Ebben a korban fontos, hogy minőségi alapanyagból készüljenek, mert legtöbb esetben a szájukba veszik a figurákat. Mindemellett nem szabad tartalmazniuk semmi olyan részt - gombot, kihulló szőröket -, amelyet bekaphat és esetleg lenyelhet a kicsi. Minél színesebb, annál jobb, mivel elsődleges célja a figyelem felkeltése és mozgásra ösztönzése egyaránt.

A kor előrehaladtával a ragaszkodás egyre erősebb lesz. Azonban sokat segíthet a gyermeknek a különválásban, vagyis amikor ottmarad az óvodában, vagy amikor iskolai kirándulásra mennek, sokkal könnyebben fogja viselni az “egyedüllétet”, mint kis barátja nélkül. Az egyedül alvás mozzanatait is megkönnyíti és felgyorsítja. Míg kisiskoláskorig sokan a szülők mellett vagy között alszanak, egy puha plüssállat segítségével sokkal gyorsabban saját szobába szoktatható a kicsi különösebb hiszti és lelki megterhelés nélkül.

Megszállott gyűjtés vagy kellemes hobbi?

Nem csak a kisgyermekeknek lehet fontos, számos felnőtt ragaszkodik egy-egy plüssállathoz, amely valamiért fontos értéket képvisel. Sokszor ajándékként is kiválóak és sok örömet okozhatnak. Jó pár ember hobbija a gyűjtés, így vannak olyanok is, akiknek egyedibbnél egyedibb plüssök gyűjtése a szenvedélyük. Sok olyan márka ismert, amely kifejezetten nagy gyűjtőtáborral rendelkezik, és a rajongók mindent megadnának azért, hogy beszerezzék a legújabb darabjukat.

A gyűjtés - legyen plüssállat vagy bármi más a tárgya, bizonyítottan növeli az endorfintermelést, amely a boldogság érzésének kialakulásáért felelős. Amennyiben Ön is szeretné egyedi plüssállattal meglepni kisgyermekét, vagy szenvedélyes gyűjtő, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathat, akár az általuk importált egyed

ülálló Orange Toys plüssök egyikével is megajándékozhatja csemetéjét.

Utoljára frissítve: 2020-06-19 20:19:07

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>