. Ma Sára napja van.
Gyermekrajzok öltöztették ünnepi díszbe a Dzsámit Pécsett
2020-12-28 19:52:55
Gyermekrajzok öltöztették ünnepi díszbe a Dzsámit Pécsett

Gyermekrajzok öltöztették ünnepi díszbe a Dzsámit Pécsett

Szakmai zsűri választotta  ki az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázatra beérkezett 1200  alkotásból a győzteseket, de közönségdíjak is gazdára találtak.

A Zsolnay Örökségkezelő pályázatán három korosztály vehetett részt: óvodások, 6-10 évesek és 11-14 évesek. Az adventi időszakban pedig a döntőbe jutott gyerekek alkotásait vetítették rá a Dzsámira.

Az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázat - idén egyedüli adventi programként- a pécsiek sokaságának szépítette meg a várakozás időszakát.  Szakmai zsűri választotta  ki az 1200 beérkezett alkotásból a győzteseket, amelyet  három festőművész – Ernszt András, Szentgróti Dávid és Varga Rita – mellett Rippl Renáta meseillusztrátor és Gévai Bálint fényalkotó művész alkotott.

Korosztályonként három díjat adtak át, valamint szintén három alkotást a közönség szavazatai alapján jutalmaztak, e mellett számos  különdíj is gazdára talált. A győztesek értékes tárgynyereményeket, ajándékutalványokat, művészeszközökből álló ajándékcsomagot, valamint technikai és informatikai eszközöket nyertek, amelyek e „művészpalánták” további szakmai fejlődését segítik.

 

A  díjazottak  a Zsolnay Infopont és Shopban nyitvatartási időben január 3-ig vehetik át személyesen a nyereményüket. Azoknak pedig, akik ezt nem tudták ezt megtenni, nekik postán küldik el január elején azt.

Utoljára frissítve: 2020-12-28 19:57:03

További híreink
Új európai Bauhaus
Az Európai Bizottság elindítja az új európai Bauhaus környezetvédelmi, gazdasági és kulturális kezdeményezés tervezési szakaszát.
2021-01-18 20:05:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
Mesterséges intelligenciával vezérelt protézis – a jövő tudományát hamarosan a Pécsi Tudományegyetem műszaki karán is oktatják.
2021-01-15 19:32:27, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dimenzióugrás az építészetben
Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás átalakítja az ágazatot.
2021-01-14 20:25:24, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi Dzsámit ünnepi fényköntösbe öltözött idén is. Az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázatra beérkezett ...
Bővebben >>