. Ma Márk napja van.
Győztek, de hogyan…
2018-06-16 20:31:26
Győztek, de hogyan…

Győztek, de hogyan…

Franciaország és Ausztrália csatájával kezdődik a harmadik, egyúttal a leghosszabb versenynap az oroszországi labdarúgó világbajnokságon!


A franciák komolyan gondolják a győzelmet, ezzel a gondolattal vágnék bele a közepébe. Abból a csapatból, amely két éve az EB-döntőn kezdett, most négyen lesznek ott a Didier Deschamps által a mai meccsre összeállított kezdőcsapatban; Lloris, Umtiti, Pogba és Griezmann, akivel kapcsolatban a sajtót az esetleges, Atlético Madridból történő távozása izgatta. Végül kiderült, hogy Griezmann nem megy sehova Madridból tehát ebből a szempontból megnyugodhatunk! Már említettem a felvezető cikksorozatban, hogy a franciák kifejezetten könnyedén vették a selejtező jelentette akadályt, de hát ez ugye elvárható egy Európa-bajnoki ezüstérmes csapattól. És mint ilyen, papíron gondot sem okozhat az ausztrál csapat.


Egy olyan ausztrál csapat, amelyet a jelenlegi szövetségi kapitány, Bert van Marwijk csak ezen a tornán irányít, és elnézve a magyarok elleni felkészülési meccsüket, az lesz a legnagyobb csoda, ha egyáltalán továbbjutnak a C-csoportból. Egyébként az ellenünk látott ausztrál csapat nagy részét megkapta a januárban a csapathoz kerülő holland mester, hozzáteszem, hogy nagyon más választása nincs is, mivel az a csapat, amely ma kezd, ausztrál szinten a legerősebbnek mondható. Hogy ez mire lesz elég egy félelmetes francia válogatott ellen? Erre is választ kapunk az előttünk álló két órában!


A francia kezdőcsapat: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – Tolisso, Kanté, Pogba – Mbappé, Griezmann, Dembelé Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Az ausztrál kezdőcsapat: Ryan – Behich, Mulligan, Sainsbury, Risdon – Kruse, Mooy, Rogic, Jedinak, Leckie – Nabbout Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Játékvezető: Andrés Cunha (Uruguay)


1. perc: Tiszta sárgában az ausztrálok kezdik a meccset, a franciák a szokásos kék-fehér mezükben játszanak majd! Andrés Cunha, egy uruguayi bíró dirigál ezen a meccsen! És Mbappé máris kap egy kiugratást a jobbszélen, az ötösön belülről megcélozza a jobb alsót, de Ryan kapus leér! Nem sokat szórakoznak a franciák!
5. perc: Húsz méterről jön balról egy francia szabadrúgás, Pogba elvégzi, középre megy, Ryan kezébe!
6. perc: Francia kontra! Dembelé, Pogba, Griezmann a labda útja, végül Griezmann rálövi a tizenhatos előteréből középről, Ryan ezt is fogja!
13. perc: Leckie megkapta a sárga lapját, mert földbe gyalulta Lucas Hernándezt! Megy a meze színéhez!
17. perc: Ausztrál helyzet! Mooy baloldali szabadrúgása középen továbbcsorog, Tolisso beleér, ő volt a legközelebb a kapuhoz és ha Lloris nincs résen, akkor bizony már az ausztrálok vezetnek! De hát Lloris résen volt és kiszedte a jobb alsó elől!
30. perc: Leült a meccs, ezért egy kis érdekesség! A franciák utoljára 16 éve vesztettek el vb-nyitómeccset, 1:0-ra kaptak ki címvédőként Szenegáltól és akkor a csoportból is kiestek rúgott gól nélkül, egy sérült Zidane-nal a fedélzeten!
40. perc: Unalomba fulladt a meccs! Jellemzően egymást darálják a játékosok kisebb nagyobb szabálytalanságokkal! Az ausztrálok jobbára csak védekeznek!
45. perc: Behich baloldali beadását középen kapura lőné Leckie, azonban Hernández blokkol! A labda végül visszakerül a feladóhoz, Behich 22-ről még egyszer megpróbálja, de ez fölé is megy, mellé is megy! Szóval nem jó! Andrés Cunha lefújja az első félidőt!


Az első negyed órában bekezdtek a franciák de aztán alább hagyott a lendület! Kedélyes, helyi idő szerint szombat kora délutáni birkózássá alakult a találkozó első félideje! A végére még belefért egy ausztrál helyzetecske, ők alakították ki a legveszélyesebb szituációt, amely gólhoz vezethetett volna! Végül azonban maradt a gól nélküli döntetlen! Legyen sokkal jobb a második félidő!


46. perc: Csere nincs! Folytatódik a meccs francia kezdőrúgással! Hátha kicsit felpörög a játék!
55. perc: Francia tizenegyes! Videó bíró alapján! És még egy sárga is jár! Risdon és Griezmann lába akadt össze a tizenhatoson belül, a sértett be is vágja, az elkövető kap sárgát!! Vezetnek a franciák! 1:0! Ez az első eset, hogy alkalmazták a videóbírót világbajnokságon! És meg lehetett adni!
61. perc: Újabb tizenegyes! Ezúttal az ausztráloknak! Egy kósza beadásba ért bele kézzel Umtiti középen, Andrés Cunha meg kiszúrta! Jedinak bevágta a kapu jobboldalába! 1:1! Ekkora ostobaságot Umtititől!
64. perc: Ausztrál csere! Nabbout hagyja el a pályát, Juric érkezik a helyére!
70. perc: Kettős francia csere! Dembelé és Griezmann távozik a pályáról, Giroud és Fekir érkezik a helyükre!
72. perc: Az ausztrálok is cserélnek még egyet! Rogicot váltja Irvine a továbbiakban!
76. perc: Juric szerzett labdát, Tolisso felrúgta, ez a mutatvány pedig az első francia sárga lapot eredményezte!
78. perc: Jön az utolsó francia csere! Tolissónak ennyi volt mára! Matuidi jön, akinek nincs sárgája! Okos döntés!
80. perc: POGBA!!! Vezetnek a franciák megint!!! Egy ügyes háromszögelést követően, amikor Matuiditől megkapta a labdát, rálőtte 15 méterről körülbelül, megpattan Behich lábán, majd a felső lécről vágódik a vonal mögé a labda! 2:1!
85. perc: Lebonyolítják az utolsó ausztrál cserét! Kruse jön le, Daniel Arzani váltja őt!
87. perc: Behich a végén még szabálytalankodik egyet! Sárga lap! A tizenhatos jobb sarka elől érkező szabadrúgást Fekir elvégzi, sorfalat talál!
97. perc: Vége a mérkőzésnek! 5 perc lett volna a ráadás, de hetet kaptak az egyenlítésre az ausztrálok, nem éltek vele!

Kínkeserves francia győzelem született tehát a nap első találkozóján! Egy rendkívül unalmas első félidőt követett egy érdekesebb második, először használt videó-bíróval. A következő körben majd ebben a csoportban a franciák Peruval játszanak, az ausztrálok pedig a dánok ellen javíthatnak, ám ha ott kikapnak, hazamennek az utolsó kört követően!


A franciák tehát ezzel a győzelemmel a csoport élére állnak és várhatják az esti Dánia-Peru meccs eredményét!

Rövid szünet és folytatjuk az Argentína-Izland találkozóval!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-16 20:47:47

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>