. Ma Emma napja van.
Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022-01-20 21:31:22
Ha a kanálból kifújja a szél a levest

Ha a kanálból kifújja a szél a levest

Koronczi Endre Ha a kanálból kifújja a szél a levest című alkotásával bővül Az emlékezés formái tárlat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában január 21-től.

Az m21 Galériában látható különleges kiállítás kortárs művészeti projektjei az emlékezés formái köré épülnek. Az öt érzék mindegyike emlékeket idéz fel szinte mindenkiben. A művek között  látható íz őrző ételdesign, de  illat-, média-, fény- és képzőművészeti alkotás is.
 
Január 21-től újabbal bővül a körük, Ha a kanálból kifújja a szél a levest egy szélinstallációval, Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítójának alkotásával. A művész  évtizedek óta tanulmányozza a szelet, amely által a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni filmkockákon, fotókon, rajzokon, beltéri és kültéri installációkon keresztül, a Ploubuter Park imaginált „lelőhelyein”.

Az emlékezés formái kiállításra készült, a kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő, Ha a kanálból kifújja a szél a levest című tér specifikus installáció. A fóliatestet öltő és mozgásérzékelőkkel életre keltett szelet, mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg. A látogatók saját megfigyeléseik és az alkotás kiváltotta interakcióik során tapasztalhatják meg saját jelenlétük időtlenségét. A szélrajzokon és videó felvételeken rögzített időnyomatok pedig  az elillanó pillanat örökkévalóságára, az itt és most – akkor és ott érzetének megragadására tesznek kísérletet.

 

Január 21-től látható március végéig látható az új alkotással kibővült kiállítás.

Utoljára frissítve: 2022-01-20 21:32:21

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>