. Ma Orbán napja van.
Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022-01-20 21:31:22
Ha a kanálból kifújja a szél a levest

Ha a kanálból kifújja a szél a levest

Koronczi Endre Ha a kanálból kifújja a szél a levest című alkotásával bővül Az emlékezés formái tárlat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában január 21-től.

Az m21 Galériában látható különleges kiállítás kortárs művészeti projektjei az emlékezés formái köré épülnek. Az öt érzék mindegyike emlékeket idéz fel szinte mindenkiben. A művek között  látható íz őrző ételdesign, de  illat-, média-, fény- és képzőművészeti alkotás is.
 
Január 21-től újabbal bővül a körük, Ha a kanálból kifújja a szél a levest egy szélinstallációval, Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítójának alkotásával. A művész  évtizedek óta tanulmányozza a szelet, amely által a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni filmkockákon, fotókon, rajzokon, beltéri és kültéri installációkon keresztül, a Ploubuter Park imaginált „lelőhelyein”.

Az emlékezés formái kiállításra készült, a kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő, Ha a kanálból kifújja a szél a levest című tér specifikus installáció. A fóliatestet öltő és mozgásérzékelőkkel életre keltett szelet, mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg. A látogatók saját megfigyeléseik és az alkotás kiváltotta interakcióik során tapasztalhatják meg saját jelenlétük időtlenségét. A szélrajzokon és videó felvételeken rögzített időnyomatok pedig  az elillanó pillanat örökkévalóságára, az itt és most – akkor és ott érzetének megragadására tesznek kísérletet.

 

Január 21-től látható március végéig látható az új alkotással kibővült kiállítás.

Utoljára frissítve: 2022-01-20 21:32:21

További híreink
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház.
2022-05-25 02:02:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különös időutazásra hív a múzeum
Különös időutazást tehet minden látogató, aki a Régészet Napja rendezvénysorozat pécsi eseményeire ellátogat május 27-én és 28-án.
2022-05-23 21:04:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Főváros vidék oda-vissza 210 éves retúr
A Pannon Filharmonikusok a bécsi Musikverein évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozatába kapott meghívást.
2022-05-21 02:34:09, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Tánc Világnapja alkalmából a Néptánccal a Gyermekekért Alapítvány táncházat tartott Pécsen a Ciszterci Szent...
Bővebben >>