. Ma Gedeon napja van.
Ha október, akkor Villányi Vörösbor Fesztivál
2019-10-04 14:51:28
Ha október, akkor Villányi Vörösbor Fesztivál

Ha október, akkor Villányi Vörösbor Fesztivál

Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényére, a Villányi Vörösbor Fesztiválra ismét többtízezer látogatót várnak a szervezők a  Rendezvénytérre, a Pincesorra, a Diófás térre és a város több pontjára.

A Villányi Vörösbor Fesztivált október 4-6. között rendezik, amelynek során közel 35 borászat és számos neves pincészet települ ki a legjobb vörösboraival. A Rendezvénytéren a pénteki megnyitót követően 20 órától a legendás P. Mobil zenekar tagjaiból alakult rockzenei formáció, a Mobilmánia lép fel, míg a Kisszínpadon a Huckleberry Guys blues-banda, a Borudvarban pedig a Bohemian Brass Band pörgeti fel a hangulatot.

Szombat délelőtt traktoros Ördögárok-túra, borászati ismeretterjesztő előadások, gyerekkoncertek és kórus koncert is várja majd a fesztiválközönséget. Szombat kora délután a Borkirálynő és a Borkirály vezetésével a villányi Pincesortól indul el az ország leglátványosabb és legvidámabb szüreti felvonulása, amit nem csak nézni lehet, de a sokszínű menethez csatlakozni is érdemes. Estére Villányba érkezik Gyergyószentmiklósról az fiatalok nagy kedvence, a Bagossy Brothers Company is, fellép a Budapest Bár Farkas Róbert vezetésével és Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián és Tóth Vera énekesek közreműködésével.

A Vörösbor Fesztivál zárónapján, vasárnap Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje és a Villányi Borvidék ihlette musical műsor zárja majd az idei fesztivált.Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, fellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban.

A rendezvény a borvidék egyik legnépszerűbb programja, egyben legnagyobb boros rendezvénye, kiemelkedő számú borászkiállítóval és utazást segítő tömegközlekedéssel.

Utoljára frissítve: 2019-10-04 14:58:52

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>