. Ma György napja van.
Hajózási térkép a Dráváról
2019-01-19 22:22:27
Hajózási térkép a Dráváról

Hajózási térkép a Dráváról

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a horvát hajózási ügynökséggel közösen uniós támogatás felhasználásával feltérképezte a Dráva folyót, valamint a vízi-turizmus fellendítése érdekében kiadványokat készített, valamint hét kikötőben információs táblákat helyezett el.


A projekt keretében modern eszközök segítségével felmérték  a Dráva hajózási útvonalát - szonár rendszerrel a folyómeder közel 200 kilométeres szakaszán -,  hogy képet kapjanak a vízi út használhatóságáról, s arról, hol biztonságos közlekedés rajta. A felmérés során képet kaptak  a hajózási útvonalon veszélyt jelentő, mederfenéken lévő természetes és mesterséges akadályokról, valamint ezzel együttesen  a meder mélységi viszonyairól, morfológiájáról.


A felmérést követően az adatok felhasználásával a vízi turizmust és  a hajózást könnyítő digitális és nyomtatott  térkép  készült, ami  a horvát partner által a pályázatban vállaltaknak megfelelően  iOS és Android alapú mobil applikációk révén okos készülékekről is elérhetővé válik. A program  azonban  nemcsak a Drávához kapcsolódó információkat, a biztonságosan hajózható útvonalat tartalmazza, hanem  a Dráva menti - magyar és horvát oldal - turisztikai látnivalóit, gasztronómiai és szállás lehetőségeit, a  kerékpárutakat is.


A turizmus vonzóbbá tételét segíti ezen felül a Dráva menti települések és területek turisztikai, természetvédelmi és gasztronómiai lehetőségeit, érdekességeit bemutató háromnyelvű (magyar/horvát/angol) kiadvány, illetve a mind a magyar, mind a horvát oldalon hét-hét drávai turisztikai kikötőben elhelyezett információs tábla.

Utoljára frissítve: 2019-01-19 22:39:24

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>