. Ma Orbán napja van.
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
2024-04-18 21:05:31
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben

Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben

A Malomvölgyi parkerdő két új attrakcióval is bővült,  egy tanösvénnyel, ami a tavakban élő halfajokat mutatja be, valamint egy új, fából faragott Pegazussal a játszótéren.

A Malomvölgyi I-es és II-es tavak körül kialakított tanösvény újabb élményt nyújthat mindazoknak, akik szeretik a természetet és kíváncsiak az ott élő élőlényekre. Az új tanösvény állomásain elhelyezett ismeretterjesztő táblák esztétikusan kialakított fafaragványban kapnak helyet, amelyet egy kis pad egészít ki és egy-egy madáretető is díszít.

A tanösvényen táblán láthatók a két tóban élő halfajok, részletes, érdekes információkkal kiegészítve a hat kilométer hosszú sétaúton.

A tanösvény mellett a Malomvölgyi játszótér is új elemmel gazdagodott, fából  faragott szárnyas lovat helyeztek ki benne.

Az új attrakciók és fejlesztések sorozata tovább folytatódik, többek között egy vadonatúj játszótér épül a régi helyén  a Kökényi tó partján, óriás várral és hajóval. A tervek szerint az új játszóteret április végén vagy május elején vehetik birtokba a gyerekek.

Utoljára frissítve: 2024-04-18 21:06:42

További híreink
Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
Ismét a Zsolnay Negyedben rendezik meg a Városi Gyereknapot Pécsen, kicsiknek, nagyobbaknak és a felnőtteknek is kínálnak szórakozási lehetőséget.
2024-05-24 22:00:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
Urban art fesztivál helyszíne lesz Pécs május 24 és szeptember 22 között.
2024-05-24 21:47:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
A vadhús fogyasztásának előnyei
Szarvas és mangalica húsból készült stifoldert, vaddisznópörköltet is lehetett kóstolni a Nemzeti Agrárkamara Baranya Vármegyei Szervezete immár hagyományos vadétel kósto...
2024-05-22 22:19:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orgonák éjszakáját, május 18-án a világ több, mint 30 országában négy kontinensen rendezik meg, amelyen kö...
Bővebben >>