. Ma Auguszta napja van.
Harmincadik Shell Eco-marathon Europe
2015-05-18 02:57:30
Harmincadik Shell Eco-marathon Europe

Harmincadik Shell Eco-marathon Europe

Különleges kihívás elé állítja a diákokat a Shell Eco-marathon minden évben.


A világ minden pontján élő diákok számára különleges kihívás a Shell Eco-maraton, hiszen saját tervezésű és építésű energiahatékony járműveikkel újabb és újabb üzemanyag-hatékony technológiákkal kell megmérkőzniük.


Az Amerikában, Ázsiában és Európában megrendezett versenyek keretében 400 csapat közel négyezer diákja méri össze mérnöki tudását. A különleges találkozó pedig nemcsak a technológia iránti szenvedélyről szól, hiszen a diákok kitartásból, csapatmunkából és kreativitásból is tanúbizonyságot tesznek.


Az idei év különleges a Shell számára, hiszen a Shell Eco-marathon Europe verseny 30. évfordulóját ünnepli. A Shell Eco-marathon Europe az évek során a kezdeti informális összejövetelből a világ egyik legnagyobb nemzetközi energiahatékonysági rendezvényévé nőtte ki magát, amelyen május 21. és 24. között Rotterdamban harminc országból több mint kétszáz diák, köztük hat magyar csapat méri össze tudását.


A pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium tanulói  tavaly ősszel határozták el, hogy idén először próbára teszik járműépítési tudásukat a prototípus kategóriában. A középiskolások E-Orca névre keresztelt elektromos járművét Perényi Kitty 10. osztályos tanuló vezeti majd a rotterdami megmérettetésen.


Mint a csapat mnedzsere  Porkoláb Tamás annak a véleményének adott hangot, hogy kezdőkként a részvétel is nagy élmény volt. Hangsúlyozta, az elsődleges cél az volt, hogy az autó megfeleljen a versenyt megelőző teszteken, s végig tudja futni a távot.


- A Shell Eco-marathon inspirációként szolgál a jövő fiatal mérnökeinek a mobilitás továbbfejlesztési irányaihoz, a cég  immár harminc éve elkötelezett e program mellett –  emelte ki Juhász Péter, a Shell Hungary Zrt. kiskereskedelmi üzemeltetési igazgatója.  Szólt arról is, nagyon örül a maga részéről annak, hat magyar csapat van a résztvevők között, s biztos abban, hogy szorgalmuknak és innovatív gondolkodás módjuknak köszönhetően kiváló eredményekkel térnek majd haza a rotterdami megmérettetésről.


További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>