. Ma Márk napja van.
Harmincadik Villányi Vörösbor Fesztivál
2017-10-06 14:33:28
Harmincadik Villányi Vörösbor Fesztivál

Harmincadik Villányi Vörösbor Fesztivál

Rekordszámú borászat, közel ötven kulturális program, traktor-túra és több száz fellépő várja a Villányi Vörösbor Fesztivál látogatóit október 6 – október 8. között.


Villányban, a „Szőlő és a bor városában” régi hagyomány, hogy a betakarított termést a helyi lakosok vidám szüreti felvonulással, reggelig tartó mulatozással köszöntik. Ezt a hagyományt ünnepli a város és az 1988-ban megalakult Villányi Borrend évről évre október első hétvégéjén immár harmincadik éve a Villányi Vörösbor Fesztivállal.


Ma már több tízezer embert vonz október első hétvégéjén a háromnapos rendezvény, amely a bor- és gasztro-kultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti is kulturális programok egyik legnagyobb hazai eseménye, ahol a borkultúra népszerűsítése mellett Villány, a vitalitás, a kvalitás és a kreativitás városa is évről évre bemutatkozik turisztikai látványosságaival.


A Vörösbor Fesztivál programja ebben az évben is a péntek délutáni polgármesteri megnyitóval és a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődik a Rendezvénytéren. Ezt követően a Borudvarban    neves villányi borászcsaládok, a Jekl, a Günzer és a Gere família apái és gyermekei szakmai beszélgetésére kerül sor, a Kisszínpadon az Esszencia Csík János, Balogh Kálmán, Lakatos Róbert és zenésztársaik alkotta Magyar Küvé lép fel, míg ta nagyszínpadi koncertek sorát Molnár Ferenc Caramel nyitja meg.


Szombaton bor-virág virágkötészeti bemutató, szüreti bemutatók, térzenék, táncházak, bortúrák és borkóstolók szerepelnek a délelőtti programban. A bátrabbak 11 és 15 órától traktorra pattanhatnak Günzer Tamás pincészeténél és egy különleges Ördögárok túrán vehetnek részt. A fesztivál egyik leglátványosabb programja minden bizonnyal idén is a 13.30-tól induló Veteránautó felvonulás lesz, ami mintegy felvezeti az ország egyik legvidámabb szüreti felvonulását, amely több száz résztvevővel a Pincesortól 14 órakor indul, s Rendezvénytéren az ünnepélyes hordócsapolással ér véget. A nagyszínpadi koncertek a Honeybeast, a Bohemian Brass Band koncertjével kezdődnek, s a Magna cum Laude tűzijátékkal záruló produkciójával zárulnak.

 

A vasárnapi programok ezúttal is főként a gyermekeknek - Kökény Matyi gólyalábas mesejátéka Iszkiri gyermekzenekar – szólnak.

Utoljára frissítve: 2017-10-06 19:41:39

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>