. Ma Auguszta napja van.
Három állattartó telep is megújult
2019-08-07 01:44:05
Három állattartó telep is megújult

Három állattartó telep is megújult

A Duna-Dráva Nemzeti Park 462 millió forint uniós és hazai forrásból három állattartó telepét újította fel az elmúlt években.    

Az eltelt években uniós forrásból  megújult állattartó telepek egyike a Nagybajomhoz tartozó, gyéren lakott Homokpusztán található. Ez  a beruházás jó példája az ember és a természet harmóniájának, valamint arra is lehetőséget teremt, hogy a térséget minél többen megismerjék,  a tervek szerint évi 1500-nál is több látogatót fogadhat a megújult állattartó telep.

A kormány 2014 és 2020 között a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból 38 milliárd forintot különített el a 10 nemzeti parki igazgatóság természetvédelmi fejlesztéseihez. A pénzből 92 beruházás valósul meg és százezer hektáron javul a környezet állapota.
    A projektek jelentős részben az élőhelyek helyreállítását célozták meg. Kisebb hányadukban a rendelkezésre álló forrást az élőhelyek kezeléshez tartozó infrastruktúra fejlesztésére, a védett értékek bemutatására, valamint a természetvédelmi őrök eszközparkjának javítására, s egyebek mellett a monitorozásra fordítják.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő állattartó telepek közül a Barcshoz tartozó Drávaszentesen karámrendszer és szociális létesítmény épült, míg Nagybajom-Homokpusztán a racka juhok tartására alkalmas hodályt emeltek, a pásztoréletet bemutató kiállítást nyitottak, felújították az állattartásra szolgáló épületeket. E mellett a Tolna megyei Nagydorogon pedig a cikta juhok tartását szolgáló telepet fejlesztették, s mezőgazdasági gépeket vásároltak a területek kezeléséhez. A fejlesztések eredményeként jelentősen javulnak az őshonos állattartás és -tenyésztés feltételei mind a három helyszínen, ahol mintegy 1300 állatot, szürkemarhát, racka és cikta juhot tartanak.

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>