. Ma Ervin napja van.
Három éve kezdte meg működését
2017-08-12 13:36:14
Három éve kezdte meg működését

Három éve kezdte meg működését

A komlói önkormányzat által alapított tésztagyár nyerte a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját.

A közmunkaprogramban létrehozott tésztagyár igazi sikertörténet, s ma már szövetkezeti formában működik,  a piacon értékesíti  termékeit.

A komlói közfoglalkoztatás egyik büszkeségévé vált tésztaüzem mindössze három éves múltra tekint vissza. Az önkormányzat a kezdetektől folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy a város számára hasznos és értékteremtő tevékenységeket is be tudjon vonni a közmunkaprogramokba. Így született meg a különféle mezőgazdasági tevékenységek és a betonelemgyár mellett a tésztagyár ötlete.

Az üzemet egy leromlott állapotú, üres üzlethelyiségből alakították ki, természetesen a közfoglalkoztatottak munkájával. Egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően az önkormányzat beszerezte a tésztagyártáshoz szükséges gépeket, majd 2015-ben asztalra kerülhettek az első komlói gyártású termékek. Kezdetben csak a városi közétkeztetés ellátása volt a cél, de a havi hat tonnás gyártási kapacitásnak köszönhetően hamarosan nagyobb távlatok nyíltak.

Az országos közfoglalkoztatási kiállításokon is többször elismert üzem most  a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját érdemelte ki. A régió legfontosabb mezőgazdasági kiállításának szervezői a kitüntetéssel a példaértékű munka mellett a tészták kiváló minőségét, valamint a „helyi alapanyagból helyi termék” szellemiségét is jutalmazták.

 Mint Polics József a város polgármestere elmondta, büszkék a díjra, ami egy újabb visszajelzés arról, hogy jó úton járnak, érdemes kihozni a maximumot a lehetőségeikből.  Kitért arra is, az is fontos üzenete a díjnak, hogy a közmunkaprogramok szűkre szabott kereteiből is sikeres kezdeményezések indulhatnak el, ha vannak ötleteink és erőfeszítéseket is teszünk az érdekükben.

A tésztagyár jelenleg 10 településre szállít iskolák, idősotthonok és kórházak konyháinak, emellett közel tucatnyi boltban is  kapható a saját márkanévvel - Komlói Tészta – ellátott tészták. A piaci terjeszkedés mellett a közelmúltban újabb nagy lépésre is sor  került  az üzem életében, a közfoglalkoztatásból önállósodva Szociális Szövetkezetté alakultak át. A hosszú távú cél, hogy saját lábra álljanak képesek legyenek önmagukat az általuk készített termékek eladásából fenntartani.

Utoljára frissítve: 2017-08-12 21:19:42

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>