. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hat helyszín, tizenkét program
2016-10-07 05:54:09
Hat helyszín, tizenkét program

Hat helyszín, tizenkét program

Október 7-én hat helyszínen tizenkét programon - koncerteken, tárlatvezetéseken, interaktív foglalkozásokon - vehetnek részt délelőtt 10-tól este 9-ig a Mozaik Múzeumtúra országjáró roadshow-ján  az érdeklődők.

Délelőtt az iskolásoknak két kiállítóhelyen is tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek. A Vasarely Múzeumban egész napos archív filmvetítésen ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kiállítóhely múltjával és történetével. Kora délután a Martyn Ferenc Múzeumban 13 órától Csepregi János és Borbáth Péter Csontbrigád címmel tart rendhagyó irodalomórát. A Vasarely Múzeumban 14 órától a PaintCocktail csapata várja egy jó hangulatú közös festésre az alkotókedvűeket.

Délután 3 órától a Zsolnay-kerámiák történelmi stílusaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők Tillai Gábor főmuzeológus, történész előadása keretében, majd 16  órától Pusztai Tünde művészettörténész szakmai tárlatvezetését hallgathatják meg a Vasarely Múzeumban, ezzel egy időben indul a Széchenyi téren a Zsolnay kúttól egy kultúrtörténeti séta, aminek a témája hol találhatók a Zsolnay-gyár építészeti kerámiái Pécs belvárosában.

Késő délután, 18 órától a Modern Magyar Képtárban Háy János és Beck Zoltán közös produkciója szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A Háy come Beck – Egy rockzenész és egy író találkozása a múzeumban című program határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Aki viszont inkább a komolyzene iránt érdeklődik, annak ugyanebben az időben a Csontváry Múzeumban a helye, Gy. Vass Ágnes hegedűművész koncertjén. Bármelyik zenei műsort is választjuk, mindkettő után belefér még egy tárlatvezetés a nap zárásaként, a Csontváry Múzeumban 18.40-től Czakó Ferenc restaurátor, míg a Modern Magyar Képtárban 20 órától Nagy András főmuzeológus, esztéta enged betekintést a múzeumok rejtelmeibe.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>