. Ma Béla napja van.
Hat napon át a tánc az úr
2015-09-28 20:25:05
Hat napon át a tánc az úr

Hat napon át a tánc az úr

Baranya székhelyén szeptember 29. és október 4. között immár kilencedik alkalommal várja a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó.

A hat napon során tizenkét – ismert és kevésbé ismert – együttes lép fel. Igazi különlegességgel veszi kezdetét a találkozó, szeptember 29-én, a budapesti premier után néhány nappal, a Magyar Nemzeti Balett Johan Inger-Maurice Ravel-Arvo Part Walking Mad című darabjával és klasszikus produkciók válogatott részleteivel mutatkozik be a Kodály Központban.

Az ezt követő napokon a Pécsi Nemzeti Színházban  a Budapest Táncszínház Anne Frank történetét eleveníti meg táncban, amelyben Otto Frank szerepében Gálffi László Kossuth-díjas Érdemes művész lesz látható.  Ismét Pécsre  érkezik a  Bozsik Yvette Társulat, ami ezúttal  az Antigonét mutatja be.  Egy este lesz lép színpadra a hagyományokhoz híven a  pécsi, a győri, valamint a Szegedi Kortárs Balett, a kortárs táncmaraton keretében pedig a Radioballet, a TranzDanz és a Feledi Project  darabjait nézhetik meg a  16 éven felüliek.

A tánctalálkozóra a koronát a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes teszi fel október 4-én, vasárnap.  Míg az előbbi a Megidézett Kárpátalja - Hágón innen és túl című előadásában a Keleti-Kárpátok és Kárpátalja népei gazdag kultúrájának bemutatására vállalkozik, az utóbbi Feketetó című produkciójában a fogyasztói társadalom hatására kialakult kulturális káoszt idézi meg a groteszk eszközeivel
 
Több szakmai és off program is része az eseményfolyamnak.  Élő tánctörténet órát tart Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész a színház Eck Imre balett-termében, Lázár Eszter Testbeszéd projekt 6. című produkciójával jelentkezik a Cella Septichorában, valamint a zárónap délutánján, október 4-én 14.00-19.00 óráig a Vasarely (volt Búza) téren a Tánc a Belvárosban címmel  ingyenes zenés-táncos programokra várják a város lakóit.  A tánctalálkozó ideje alatt a Magyar Táncművészek Szövetsége kihelyezett elnökségi ülését  tart Pécsett,  valamint szakmai fórum keretében kerül terítékre, hogy társasági adó (TAO) terhére elszámolható támogatás szabályainak változása milyen hatással van a táncművészet működésére.

Utoljára frissítve: 2015-09-28 21:00:17

További híreink
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>