. Ma György napja van.
Hat ország-nyolcvan pincészet
2019-12-07 02:42:53
Hat ország-nyolcvan pincészet

Hat ország-nyolcvan pincészet

Második alkalommal rendezi meg a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin az Adventi Borszalont december 7-én.

Az Adventi Borszalonban hat ország mintegy nyolcvan pincészetének borait, mintegy 200 tételt, valamint más kiállítók termékeit - sajtokat, húskészítményeket, csokoládékat, kekszeket és más helyi különlegességeket - kóstolhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A pécsi adventi időszak legjelentősebb társasági eseményének részeként rendezik meg a Littke Palace-ban a második Zé Fesztet és egyben itt adják át a lap  olvasóinak – idén több mint ötszázan éltek a lehetőséggel - szavazatai alapján a térség kedvenc pincészeteinek, éttermeinek és szálláshelyeinek a Pannon Borrégió Top5 díjakat is.

Idén a Pannon Borrégió, Magyarország és Közép-Európa borászatait hívták meg, valamint osztrák, szlovén, horvát, montenegrói és román borokat is meg lehet kóstolni. E mellett a borszalon ad helyet a második Zé Fesztnek, a Pécsett nemesített zé-fajtákat termelők találkozójának is, amelyre az ország számos borvidékéről érkeznek borászok. A fesztivál kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete. A Zé-Feszt a Baranya székhelyén  induló nemesítési folyamatnak állít emléket, amely során Király Ferenc megalkotta a zenit, zefír, zéta, zengő és zeusz nevű szőlőfajtákat.

Délután Németh "Ritmo" Zsolt smooth jazz gitáros játszik, majd a kora esti órákban a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetemével együttműködésben a Cedar Knoll együttes akusztikus műsorát élvezhetik a borszalonra érkezők

Az Adventi Borszalont az elmúlt esztendőben  rendezte meg első alkalommal az egyetlen regionális, országos és közép-európai kitekintésű magyar gasztronómiai és bormagazin, akkor a 450 vendég hatvan kiállító borait, termékeit kóstolhatta meg. Nem titkolt szándékuk, hogy azt a legjelentősebb vidéki, beltéri boros rendezvénnyé szeretnék fejleszteni, ennek megfelelően évről-évre nagyobb területen, több kiállítóval és remélhetőleg egyre több vendéggel rendezhetik meg, akik nem csak Pécsről és a régióból, de akár távolabbról is érkeznek.

A rendezvények helyet adó Littke Palace Látogatóközpont a pécsi pezsgőgyártás emblematikus színhelye, a nemrégiben felújított épületegyüttes és pincerendszer mindehhez  méltó helyszín.

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>