. Ma Csongor napja van.
Határ menti együttműködés az energiahatékonyság jegyében
2017-12-26 22:08:11
Határ menti együttműködés az energiahatékonyság jegyében

Határ menti együttműködés az energiahatékonyság jegyében

Az unió energiahatékonyságot célzó a határok menti együttműködést segítő CBC támogatás felhasználásával horvát és magyar városok közös projektet indítottak útjára.


A projekt elsődleges célja a fenntartható energiával kapcsolatos CBC együttműködés előmozdítása, szakmai kapcsolatok kiépítése, a tudás megosztásával a régió természeti erőforrásainak fenntartható és hozzáadott értékű kiaknázásának elősegítése.
E célok megvalósítása érdekében szakmai tematikus work shopokat, konferenciákat és energetikai napokat szerveznek  Magyarországon és Horvátországban, valamint stratégiai dokumentumok, energetikai tervek készülnek a legjobb gyakorlatokról, amelyeket a résztvevők a későbbiekben továbbhasznosításra ajánlanak fel.


Az Inno-Motive Regional Development Kft. együttműködve horvát partnereivel, a Szlavóniai és Baranyai Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, a Megújuló Energia Források Eszék Kft-vel, az EU Központi és Magyarországi Partnerei nevű civil szervezettel, valamint a kozármislenyi önkormányzattal  olyan projektet dolgoz ki, amelynek célja az élet és a környezet minőségének javítása a határ-menti régióban közösen megvalósuló akcióterv keretében a fenntarthatóság jegyében, beleértve  ebbe az energia hatékony felhasználását  közületek, oktatási intézmények, önkormányzatok esetében is.


A projekt feltárja az  energia-hatékonysággal kapcsolatos intézkedések megvalósíthatóságának jogi kereteit mindkét országban, kiemelten az  ingatlanok esetében, hogy egy részről energia-hatékony felújítással kapcsolatos dokumentumok születhessenek eszéki és kozármislenyi  épületek esetében, valamint oktatással kapcsolatos események -  workshop, konferencia, energia-nap, tanulmányi kirándulás -  jöhessenek létre regionális és helyi önkormányzatok részére, valamint a tudományos közélet résztvevőinek, szakértőknek és érdeklődőknek egyaránt. S egyben felhívja a figyelmet  az épületek energetikai korszerűsítésének fontosságára, azok megújuló energiaforrások felhasználásával történő üzemeltetésére. 

 

Az egy éven át tartó, jövő év májusában záruló projekt  célja,  a hatékony és fenntartható energiafelhasználás gyakorlati alkalmazása a határ mindkét oldalán található épületek esetében a társadalom minden rétegében  a meglévő kapcsolatok megerősítésével és a meglévő ismeretek terjesztésével.  A 247.015  eurós összköltségvetésű program megvalósításához  az unió 209.963 euró támogatást nyújt.

Utoljára frissítve: 2017-12-26 22:18:16

További híreink
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kiemelt elismerés a Pécsi Tudományegyetem innovációjának
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a petesejt és a hímivarsejt káros fényterhelését.
2024-04-06 20:40:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>