. Ma Márk napja van.
Hatvanegy percig tartották magukat az uruguayiak
2018-07-06 19:56:07
Hatvanegy percig tartották magukat az uruguayiak

Hatvanegy percig tartották magukat az uruguayiak

Nyolc mérkőzés maradt hátra az idei oroszországi labdarúgó világbajnokságból, a mai napon megkezdődnek a negyeddöntők a tornán!


Elsőként Uruguay és Franciaország méri majd össze erejét! A dél-amerikai csapat a jelenlegi lebonyolítási rendszerben mindössze harmadszor áll majd neki negyeddöntőnek, ezt megelőzően 1970-ben és 2010-ben jutott el idáig az együttes. A franciákkal egyenes kieséses szakaszban még soha nem találkoztak, eddigi világbajnoki randevúik – melyekből kettő volt – minden esetben gól nélküli döntetlennel zárultak méghozzá 16 illetve 8 évvel ezelőtt a csoportkörben. Uruguay mindkét, eddig lejátszott negyeddöntőjét megnyerte, a legutóbbi alkalommal a bronzmérkőzésig jutottak, végül a negyedik helyen zártak Dél-Afrikában.


A franciák a jelenlegi ellenfelet legutóbb 1985-ben, tehát harminchárom éve verték meg utoljára, Didier Deschamps, a jelenlegi szövetségi kapitány Uruguay ellen mutatkozott be jelenlegi gárdája kispadján hat éve egy barátságos mérkőzésen, melynek 0:0 lett a végeredménye. Ez egyébként jelenleg hosszabbítást érne majd. Ami a kezdőcsapatokat illeti, uruguayi oldalon a gólt termelő gépezetből egy vérömleny miatt esett ki Cavani, akinek a sípcsontjában találták ezt a problémát. Őt hívatott ma pótolni Stuani, aki a spanyol élvonalban 21 gólt termelt idén a Girona csapatában. A másik oldalon Deschamps mester eltiltás miatt kénytelen kihagyni a középpályáról Blaise Matuidit, akit Tolisso helyettesít majd. Ezeket leszámítva mindkét csapat megegyezik az Argentínát illetve Portugáliát verő nyolcaddöntős kezdővel. Most pedig lássuk, melyikük jut az elődöntőbe?


Az uruguayi kezdőcsapat: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Laxalt – Nandez, Torreira, Vecino, Bentancur – Suárez, Stuani Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
A francia kezdőcsapat: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Tolisso – Giroud Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Játékvezető: Néstor Pitana (Argentína)
Nézőszám: 43319 fő


1. perc: Égszínkék-fekete, szokásos szerelésében játszik majd az uruguayi csapat, a franciák tiszta fehérben! Érdekesség, hogy az argentin Néstor Pitana azután vezethet mérkőzést pont a franciáknak, hogy a gárda az argentinokat búcsúztatta az előző körben! Közben Uruguay el is kezdi a játékot!
5. perc: Nandez jobboldali beadásába középen senki nem ér bele, pedig ha Stuani megteszi, lehet, hogy Urugay most gólnak és vezetésnek örülne!
14. perc: Hű, de veszélyes! Torreira jobboldali szögletét középre üti a 10 méteren kószáló Lloris! Pattanhatott volna ez úgy is, hogy üres kapura kelljen lőnie az ellenfélnek!
15. perc: Az uruguayi kapu sincs biztonságban! A másik oldalon Pavard beadása Giroud-ról Mbappé fejére kerül, ő meg a kapu tetejére fejel! Eszméletlen szerencse az ellenfél szempontjából, hogy a PSG csatára képtelen volt irányítani a fejest!
30. perc: Enyhe francia fölény, helyzet nincs! Amíg erre várunk, egy kis érdekesség még a bírókkal kapcsolatban! Azt tudjuk, hogy a német válogatott igencsak leszerepelt az idei tornán, ám ha ez még nem volna elég, az egyetlen német játékvezetőt, Felix Brych-et is hazaküldték, miután elég csúnya hibát vétett a Szerbia-Svájc összecsapáson! Nem adott meg egy tizenegyest Mitrovicsnak, akit két svájci védő birkózott le a tizenhatoson belül! Ráadásul a videó-bíró is helyesnek ítélte a döntést! Szóval Németország ezen a világbajnokságon már semmilyen szinten nincs jelen!
33. perc: Közben Lucas Hernández széttépi Nandez mezét, ezért már sárgalap jár! Nandez kap egy másik mezt gyorsan!
35. perc: Nandez jobboldali ívelését középen kifejelik a védők, majd a tizenhatos jobb sarkától jön egy lövés a rövid alsó felé, de ezt a labdát felszedi Lloris!
39. perc: Bentancur kihagyja az elődöntőt, ha ma nyer Uruguay! Felrúgta Tolissót, ezért jön neki a sárga! És ott a francia vezetés közben! Griezmann jobboldali szabadrúgását fejeli középen a bal alsóba Varane! 1:0
40. perc: Vezetnek tehát a franciák és ezzel kapcsolatban figyelemreméltó, hogy ha nem Suárez és Cavani támadott uruguayi oldalon, akkor a csapat soha nem nyert még meccset!
43. perc: HŰHA!!!! Torreira szabadrúgását fejeli a bal alsó felé Cáceres, Lloris az érkező Godín lábára üti, aki két méterről rúg egy gyertyát! Így jöhet a kirúgás!
45. perc: Két percet hosszabbított Pitana majd lefújta az első félidőt!


Melynek végén érkezett a mindössze a második gól a két csapat párharcában 18 év alatt, ezzel vezetnek a franciák a szünetben! Óvatos volt az első negyven perc, előbb Uruguay próbálkozott veszélyes helyzeteket kialakítani, majd Franciaország került enyhe fölénybe, amelyet gólra váltott, végül tehát Uruguay is rákapcsolt. Érdekes félidő volt, a második játékrészben lehet folytatni a nyomásgyakorlást!
46. perc: Egyelőre nem változtatott egyik csapat sem a szünetben! Kezdődik a második félidő, a franciák végzik el a kezdőrúgást!


56. perc: Umtiti hátul totojázik a labdával, ellenfele elveszi tőle, majd Bentancurhoz kerül, aki a tizenhatos jobb sarkától lő a kapu mellé! Majdnem baj lett a védő határozatlanságából!
59. perc: Kettős uruguayi csere! Jön Maxi Gómez és Cristían Rodríguez, Stuani és Bentancur hagyja el a pályát!
61. perc: Kettővel mennek a franciák! Muslerának kéne fognia Griezmann 22 méteres, balról érkező lövését, ehelyett beejti a kapuba! 0:2! Van-e még innen visszaút?
64. perc: Cristían Rodríguez kétszer is lőhetett balról, a második löket volt veszélyesebb, mert centikkel kerülte el a bal alsót!
68. perc: Pogba kerül a földre, miután találkozik Cristían Rodríguezzel, Godín meglehetősen dühösen kéri ki magának társa szabálytalanságát, óriási csetepaté a pályán! Néstor Pitana rak végül rendet, Cristían Rodríguez és Mbappé kapnak lapot! Sárgát!
73. perc: Tolisso lő lágyan tizenhatról kapu fölé, majd csere! Urretevizcaya váltja Nandezt a pályán! Ha nem egyenlít Uruguay, akkor többet már nem cserélhet a csapat!
79. perc: Először cserélnek ma a franciák! Tolisso indul el a pad felé, N’Zonzi fut be a pályára!
87. perc: Mbappé is lejön a franciáknál! Dembelé érkezik a helyére! Nehogy véletlenül megsérüljön!
89. perc: Sírva áll be a sorfalba egy szabadrúgáshoz Giménez, hogy aztán megnézze, amint Griezmann 27 méterről kapu fölé lő!
90. perc: Öt perc lesz a hosszabbítás!
93. perc: Minden bizonnyal utoljára cserélnek a franciák! Griezmann is leülhet a többiek közé, Nabil Fekir pedig kap még két percet nagyjából!
95. perc: Vége a meccsnek! Néstor Pitana abban a tudatban fúj a sípjába háromszor, hogy nem követett el ma nagy hibát!


Hatvanegy percig tartotta magát az uruguayi csapat, Muslera potyája után elfogyott az átütő erő a játékukból! A franciák ma is fél gőzzel nyertek és így elődöntőt játszhatnak majd! Óscar Tabárez csapata fejben is összeomlott, ezt a 68.percben történt események is alátámasztják! Mindent megpróbáltak az uruguayiak, de ez ma csak ennyire volt elég! Valószínű, hogy a dél-amerikai együttes kapitányát is utoljára láttuk világbajnokságon, aki most negyeddöntőig vezette Suárezékat! Cavani hiányában továbbra sem megy nekik a játék, míg a franciák magabiztosan menetelnek!                                                         (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-06 20:35:02

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>