. Ma Márk napja van.
Házasság hete immár kilencedszer
2016-02-06 15:36:40
Házasság hete immár kilencedszer

Házasság hete immár kilencedszer

Kilencedik alkalommal rendezik  meg  idén a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

 

Az országos rendezvénysorozat célja, felhívni a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek, a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.


Pécsett  Házasság Világnapján szombaton  a Magtár Látogatóközpontban és a Liszi-Mosolymanó Játszóházban egész nap várják az érdeklődőket, lesznek  előadások, kiscsoportos beszélgetések,  ugyanúgy, mint családi zenélés, táncház, valamint agyagszív-készítés.  Hétfőtől pedig szinte minden napra jut majd egy esemény.  Lesz  egyebek mellett  több helyszínen is   Szerelmi kalandtúra ,„Kéz a kézben félpénzen” - múzeum látogatás,  A papok is nősülhetnek? címmel  beszélgetés a cölibátusról. Komlón „Férfi-női különbségek a házasságban – Áldás vagy átok?” címmel lesz hallható előadás,m íg Mohácson „Megtartó hűség – házaspári csendes nap” elnevezéssel szerveznek programot.


Közel két évtizede Angliából indult el a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.  A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.
Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.


A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik,  ami gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

Utoljára frissítve: 2016-02-06 15:44:31

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>