. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hiánypótló tankönyvek
2015-01-17 23:27:21
Hiánypótló tankönyvek

Hiánypótló tankönyvek

Napokban készültek el azok a hiánypótló német nemzetiségi tankönyvek és taneszközök,  amelyeket először szeptemberben vehetnek kézbe a diákok.


Széleskörű szakmai összefogásnak köszönhetően készülhetett el a német nemzetiségi oktatásban  hiánypótlónak számító  tankönyv és taneszköz család. A csomag összesen hatvankettő féle új, illetve felújított - különösen az önálló szövegalkotást, a beszédkészség fejlesztését középpontjába helyező - taneszközt foglal magában, többek között  tankönyveket, munkafüzeteket és hangzóanyagokat, magyar nyelvű könyvek adaptációit, valamit a pedagógusok számára módszertani szakkönyveket  és DVD-ket.


A könyvek tetszetős külsejükkel, áttekinthető tartalmukkal is tanulásra ösztönzik a gyerekeket. A különböző szintű német nyelvkönyvek, hangzóanyagok mellett irodalmi, gazdasági-társadalmi ismereteket összefoglaló, valamint földrajz, történelem, környezetismeret, hon- és népismeret és drámapedagógiai kiadvány is található közöttük. E mellet része egy olyan iskolai atlasz is, ami  egyedülálló módon az általános tananyag mellett a magyarországi németek történetét, jelenét és szokásait is bemutatja.


- A magyarországi németek  hosszú távú célokat magában foglaló nevelési, oktatási és közművelődési programmal rendelkeznek –  hangsúlyozza Englenderné Hock Ibolya, a Koch Valéria Iskolaközpont igazgatója. – Ahhoz, hogy e programnak, valamint az új kerettantervnek is megfelelhessünk, modernebb taneszközökre volt szükségünk. Mintegy 200 millió forintból gazdálkodva most többéves tervünk válhatott valóra. A gyerekek hamarosan kézbe vehetik a tetszetős külsejű, korszerű taneszközöket, miközben a pedagógusainknak  sem kell eztán  az évek során innen-onnan összegyűjtött, fiókban tárolt anyagokat felhasználva tanítaniuk.


- Ilyen nagyságrendű és eredményes szellemi befektetés a német nemzetiségi oktatás-nevelés terén ez idáig még nem volt. A fejlesztés - az országos német önkormányzat más egyéb beruházásaihoz hasonlóan – az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg – hangsúlyozza a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Heinek Ottó.  


A tankönyvek és taneszközök egy kétéves projekt keretében készültek, amelyben a szakmai munkát összefogó pécsi Koch Valéria Iskolaközpont együttműködött a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata mellett felsőoktatási intézményekkel, középiskolákkal, tankönyvkiadókkal, sőt, még egy színházzal is. A projekt részeként a pedagógusok akkreditált továbbképzéseken vehettek részt, amelyeken például azt is megtanulhatták, hogyan tudják digitális tartalmakkal és interaktív módszerekkel még változatosabbá tenni a tanórákat.

Utoljára frissítve: 2015-01-17 23:40:43

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>