. Ma Elza napja van.
Híd a munkahelyekhez
2020-07-06 20:18:20
Híd a munkahelyekhez

Híd a munkahelyekhez

Az Európai Bizottság  intézkedései révén minden lehetőséget megad a fiataloknak arra, hogy kiteljesedhessenek az unió jövőjének alakításában, és egyúttal a zöld és digitális átállás nyomán fejlődhessenek.


A koronavírus-világjárvány rávilágított arra, hogy milyen sok fiatalnak okoz nehézséget a munkaerőpiacra való belépés. Sürgős lépésekre van szükség, elérkezett az idő, hogy figyelem a következő generációra irányuljon. Az Európai Bizottság  az uniós ifjúsági- és foglalkoztatáspolitika alapelemévé teszi  ennek érdekében a zöld és digitális átállást. Az Európai Helyreállítási Eszköz és a következő uniós költségvetés keretében már jelentős uniós támogatási lehetőségeket javasolnak a fiatalok foglalkoztatásának előmozdítására. A tagállamokon a sor, hogy prioritásként kezeljék ezeket a beruházásokat. Az ifjúsági foglalkoztatásra fordított támogatásnak el kell érnie a 22 milliárd eurót.


Mint Valdis Dombrovskis, a Bizottság emberközpontú gazdaságért felelős ügyvezető alelnöke  elmondta, tekintettel a jelenlegi válságra, soha nem volt még ennyire fontos, hogy segítsék az európaiak következő generációját a boldogulásban és a karrierépítésben. Egyértelmű és konkrét lépéseket  javasolnak ennek érdekében a fiataloknak, hogy élhessenek az őket megillető szakmai lehetőségekkel. Egyben az is meghatározásra került, hogy milyen uniós források állnak a tagállamok rendelkezésre az ifjúsági foglalkoztatás fellendítéséhez, ugyanis ezzel, a holnap versenyképes, ellenállóképes és befogadó munkaerőpiacának alapjai kerülnek lefektetésre.


Mindehhez Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos a következőket tette hozzá, eljött az ideje a fiatalokat támogató intézkedések régóta esedékes reformjai végrehajtásának. Joggal várja el  több millió diplomás, csakúgy mint azok a fiatalok, akik most ismerkednek a munkaerőpiaccal, hogy a lehető legnagyobb mértékű támogatást mozgósítsa az unió az érdekükben.


Az ifjúsági foglalkoztatást támogató intézkedéscsomag négy pillérre épül, amelyek együttesen hidat alkotnak a munkavállaláshoz a következő generáció számára. Az EU az ifjúsági garancia 2013-ben történt  létrehozása óta mintegy 24 millió fiatalnak könnyítette meg a munkaerőpiacon történő elhelyezkedését. Az Európai  Bizottság  éppen ezért azt javasolja az Európai  Tanácsnak, hogy fogadja el a Híd a munkahelyekhez című ajánlást, ami megerősíti a 15 és 29 év közötti fiatalokat érintő ifjúsági garanciát.  Az ajánlás értelmében az ifjúsági garancia igénybe vevők négy hónapon belül állásajánlatot, oktatási lehetőséget, gyakornoki programban vagy képzésben való részvételi lehetőséget kapnak.

 

A Híd a munkahelyekhez kerüli a hátrányos megkülönböztetést, minél több emberhez kíván elérni, különösen  a kiszolgáltatott helyzetben lévőket, mint a faji és etnikai kisebbségi hátterű, a fogyatékossággal élő, egyes távoli vagy vidéki térségekből, illetve hátrányos helyzetű városi területekről származó fiatalokat. Kapcsolódik a vállalatok igényeihez is azáltal, hogy elsősorban a zöld és digitális átállás támasztotta igényeknek megfelelő készségekre és rövid, gyakorlati előkészítő képzésekre összpontosít; ezenfelül pedig személyre szabott tanácsadást, iránymutatást és mentorálást biztosít.

Utoljára frissítve: 2020-07-06 20:18:51

További híreink
Vidd magaddal a művészetet!
A Pécsi Galéria karácsonyig tartó kampányt hirdetett Vidd haza a művészetet címmel.
2020-11-26 19:27:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiemelt helyen az alapvető digitális készségek
Az Oktatási és Képzési Figyelő az unióban és a tagállamaiban folyó oktatás és a képzés alakulását elemzi.
2020-11-12 19:50:18, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Parkolóház is épül
Csaknem hat milliárd forintos kiegészítő támogatást nyújt a kormányzat a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseire, a Modern Városok Program keretében.
2020-11-03 20:35:37, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pezsgő gyakorta kerül elő családi ünnepek, jeles alkalmak és nagyobb sikerek apropóján, mint a koccintáshoz ...
Bővebben >>