. Ma Vazul napja van.
Hófehérke és a hét törpe újra táncol
2023-11-18 14:13:49
Hófehérke és a hét törpe újra táncol

Hófehérke és a hét törpe újra táncol

A Pécsi Balett nagysikerű mese balettje új szereplőkkel látható ismét  a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában.

A Pécsi Balett egyik legsikeresebb mese balettje a Hófehérke és a hét törpe, a klasszikus történet mindig időszerű, a gyerekek minden generációja találkozik vele  - mondja Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, az előadás rendezője.

Kitért arra is, az általuk színpadra álmodott táncszínházi változat követi az eredeti mesei szálat. A Grimm testvérek által megírt történet a tánc nyelvén kell életre. A koreográfusok - Czebe Tünde Harangozó-díjas és Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész - Riederauer Richárd zenéjére fiatalos, lendületes és szellemes mozgásvilágot teremtettek .

Szólt arról is, a magas színvonalú tánctechnikai tudás  mellett legalább olyan fontos  az együttes számára  a humor, a játékosság, ami a  mese balettek esetében különösen így van. Táncművészeik kivételes karakterábrázoló tehetségükkel varázsolják el a nézőket, legyenek azok kicsik vagy nagyok. A Hófehérke és a hét törpe mese balett a család minden tagjának élményt nyújt, a  gyerekeket elbűvöli, az őket kísérő felnőtteket pedig szórakoztatja majd a látványos, színes, mozgalmas, kedves egy felvonásos előadás.

Hét vicces, lendületes törpe lép színpadra, valamint sok-sok bájos erdei állat - mókus, nyuszi, katica, medve -, és természetesen a gyönyörű Hófehérke, aki a boldogságát a csinos herceg oldalán találja meg.

Utoljára frissítve: 2023-11-18 14:14:16

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orgonák éjszakáját, május 18-án a világ több, mint 30 országában négy kontinensen rendezik meg, amelyen kö...
Bővebben >>