. Ma György napja van.
Hollandia-Argentína
2014-07-10 18:22:57
Hollandia-Argentína

Hollandia-Argentína

A második elődöntő esetében megismétlődött egy döntő, méghozzá az 1978-as torna fináléja, amelyet akkor hosszabbításban az argentinok nyertek meg 3:1-re.


Ezzel az eredménnyel alighanem ma is kiegyeznének Buenos Airesben, ráadásul úgy is érezhetik, hogy Isten is mögöttük áll, az ő keze valóban segíthet a döntő elérésében, hiszen Ferenc pápa is argentin, az ő imái sokat segíthetnek. De térjünk vissza a teológiától a meccshez! Ma ugyanis kialakul a döntő és a bronzmeccs párosítása, ehhez pedig játék kell, a játékhoz meg mindkét oldalon tizenegy ember. A hollandoknál változott a kezdőcsapat személyi összetétele, visszakerült a középpályára Nigel De Jong, aki lágyéksérüléséből épült fel, Depay ezúttal a kispadon kapott szerepet. Érdekesség, hogy a csapat az előző találkozón már kritizált 5-3-2-es felállást választotta, amit szituációtól függően válthat a 6-3-1-es formáció. A másik oldalon Alejandro Sabella visszatette az argentin kezdőbe Marcos Rojót, aki letöltötte eltiltását, Basanta most csak a kispadon kezd. A sérült Di Maríát pedig Enzo Pérez pózolja majd a középpálya támadó szekciójában. Egyéb csere nem történt az együttesben. Harmichat év után tehát ismét összecsap az argentin és a holland válogatott, hogy eldöntse, kinek lesz esélye legyőzni a döntőben a tegnapi játéka alapján megállíthatatlannak tűnő német válogatottat. Ha azt nézzük, hogy a tornán Argentína még ggólt sem kapottg, akkor a hollandoknak nagyon fel kell kötniük a gatyát, de hát láttunk mi már csodát korábban, ki tudja, talán ma is történik egy ilyen.


A holland kezdőcsapat: Cillessen, De Vrij, Martins Indi, Vlaar, Kuyt, Wijnaldum, Nigel de Jong, Blind, Sneijder, Van Persie, Robben Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Az argentin kezdőcsapat: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Enzo Pérez, Mascherano, Biglia, Messi. Higuaín, Lavezzi Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
Játékvezető: Cüneyt Cakir (Törökország)
Nézőszám: 62000 fő


1. perc: Világodkék-fehér csíkos mez, fekete rövidnadrág, ez az argentinok szerelése, melyben ők végeztek el kezdőrúgást! A hollandok tiszta narancssárga mezben játszanak majd!


15. perc: Messi végzi el a szabadrúgást tizenkilenc méterre, kicsit jobbra a kaputól, életerős bombáját a hosszú alsó elé vetődve hatástalanítja Cillessen úgy, hogy a labda ki sem jön róla!


24. perc: Lavezzi baloldali szöglete Garay fejét találja meg, aki az ötösről csukafejessel próbál veszélyeztetni, de a labda elkerüli a kaput! Ez is valami helyzetféle volt!


45. perc: Martins Indi labdára megy de Messi lábát találja el, sárga lapot kap érte! A sértett jobboldali szabadrúgásból érkező beívelése Cillessen kezében landol! Két perc hosszabbítást követően vége az első félidőnek!

Eléggé lassan csordogálnak az események, mezőnyjáték folyik a pályák, ha pedig bármely csapat eljut az ellenfél kapujáig, az utolsó passzokba rendre hiba csúszik. Ahogy arra számítani lehetett, megint alkalmazza az elhíresült 6-3-1-es felállást Louis van Gaal, csapata szemmel láthatóan tart Lionel Messitől. Nem ez volt tehát minden idők legeseménydúsabb félideje, de bízzunk abban, hogy ez negyedóra elteltével változni fog! Szünet!


Egy csere biztos lebonyolódott a szünetben, Martins Indi maradt a holland öltözőben, Daryl Janmaat érkezik a helyére! A hollandok kezdik a második félidőt!


49. perc: Robben hozza a labdát a baloldalon, akit Demichelis lerántás segítségével megállít, sárga lap, szabadrúgás! Sneijder a kapu fölé rúgta a labdát jó 22 méterről!


59. perc: Lavezzi jön a jobboldalon, a labdát betekeri középre, ahol Higuaín érkezik, de az utolsó pillanatban menteni tudnak előle! Ha Higuaín fejelt volna, már vezetne Argentína!


62. perc: Miközben Lucas Bigliát ápolják egy csúnya belépő után, újabb holland csere következik! De Jong jön le a pályáról, Jordy Clasie, a Feyenoord támadó középpályása kap lehetőséget a helyén, először ezen a világbajnokságon!


75. perc: Pérez baloldali beadását Higuaín lövi az ötös jobb sarkáról az oldalhálóba, ám közben lest jelez a partjelző!


81. perc: Az első két argentin csere jön, Enzo Pérez és Higuaín hagyja el a pályát, Rodrigo Palacio és Sergio Agüero jön a helyükre! Lehet, hogy az argentinok már a hosszabbításra készülnek!


87. perc: Messi ad be zseniálisan balról, Agüero tíz méterről lőni szeretne az ötös jobb sarkáról, de nem tud, mert két holland együttes erővel szereli!


90. perc: Clasie hozza a labdát a baloldalon, majd Sneijder elé passzol, aki Robbent játsza meg, a Beyern klasszisa lő, de Mascherano az utolsó pillanatban blokkol! Három perc lesz a ráadás!

 

93. perc: Véget ért a második félidő! Hosszabbítás lesz!


A hosszabbítás:


96. perc: Utoljára cserél Hollandia! Van Persie befejezte  mára a játékot, Huntelaar érkezik a helyére!


100. perc: Megint cserélnek az argentinok! Lavezzi ül le a padra, Maxi Rodríguez áll be!


105. perc: Huntelaar elgáncsolja Mascheranót, ezzel kiérdemelte a sárgát! A szabadrúgás nem veszélyes!


106. perc: Kuyt válla ütközik Zabaleta szájával egy felugrásnál, ápolni kell a vérző argentint! Jó négy percig tart a folyamat, szerencsére cserélni nem kell, de már nem is lenne erre lehetősége az argentin mesternek!


115. perc: Palacio kap Messitől jobbról egy labdát, amit megkísérel kapura fejelni, de csak Cillessen kezéig jut a játékszer! Óriási helyzet maradt ki!


117. perc: Aztán még egy! Maxi Rodríguez elé kerül jobbról, Messitől a labda, ő tíz méterről megcélozza a rövid alsót, de a löket gyenge, Cillessen felszedi!


121. perc: Vége a meccsnek, nem született gól! Büntetőpárbaj következik!


A büntetőpárbaj:


A holland csapat kezdi a mindent eldöntő csatát, Vlaar áll oda, Romero megfogja a büntetőt! Előnyben az argentinok! Messi következik, aki jobbra küldi a kapust és balra rúgja a labdát a kapuba! Robben jobbra lövi be, a hálóőr nem érezte az irányt! Garay jön és bebombázza a léc alá! Sneijder is kihagyja a saját tizenegyesét! Óriási bajban Hollandia! Agüero nem rontja el a saját feladatát! Kuyt sem hibázik, de ha Maxi Rodríguez berúgja, akkor vége! És Rodríguez a felső lécet is bevonva értékesíti a büntetőjét, ezzel pedig biztossá vált, hogy vasárnap Németország-Argentína döntőt valamint szombaton Brazília-Hollandia bronzmeccset rendeznek!


A játék képe alapján Argentína érdemelt továbbjutást! A holland, a meccset agyonvédekező taktika, megbukott. Messiék egyetlen büntetőt sem rontottak el a végső párbajban, ők voltak stabilabbak fejben. Megérdemelten mehetnek tehát játszani a vasárnapi döntőbe, Hollandia pedig a két elődöntőn látott játék alapján joggal reménykedhet a bronzéremben. Szombaton és vasárnap kiderül, ki lesz nagyon boldog vagy éppen szomorú.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2014-07-10 18:34:49

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>