. Ma Márk napja van.
Hollandia-Brazília 3:0
2014-07-13 16:14:47
Hollandia-Brazília 3:0

Hollandia-Brazília 3:0

A hazai pályán játszó brazilok a hollandok ellen léptek pályára a bronzmeccsen.


Azok a brazilok, akik a csapat történetének legsúlyosabb vereségét szenvedték el a németektől. Ennek hírére egész Brazíliában zavargások törtek ki, óriási volt a felháborodás kedden. A hollandok egy hajszállal maradtak csak le a döntőről, a büntetőpárbaj szerdán az argentinoknak kedvezett, a németalföldiek várhatják tehát nagyobb önbizalommal a bronzmeccset. Ennek egyik jele, hogy Louis van Gaal csak egy helyen, a középpályán változtatott a kezdőcsapatán, Nigel De Jong helyén Clasie játszik majd. Más pozíciókban ugyanazok az emberek lépnek pályára ma is kezdőként, akik ezt szerdán tették.


A másik oldalon viszont alapvető változtatások történtek a brazil csapatban annak érdekében, hogy legalább a harmadik hely meglegyen hazai pályán. A védelemben két új ember kapott helyet Maxwell és Thiago Silva személyében, utóbbi letöltötte eltiltását. Dante és Marcelo a kispadara szorult. A középpályára Paulinho és Ramires került Bernard és Fernandinho helyett, míg a Hulk-Fred csatárkettőst Willian és Jó váltja elöl. Ez hat ember cseréjét jelenti. Az elkeseredettség ellenére óriási hangulatra lehet számítani, tehát a brazil fiúk megkapják szurkolóiktól a szükséges támogatást. Ezért cserébe viszont teljesíteniük kell. A hollandoknak is megvan a lehetőségük a javításra még akkor is, ha egyébként a hátuk közepére sem kívánják ezt a meccset. Mi azért reméljük, hogy nagyszerű csata kerekedik ki belőle. Lássuk, kié lesz a bronzérem!


A holland kezdőcsapat: Cillessen, Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Daley Blind, Wijnaldum, Sneijder, Clasie, Robben, Van Persie Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
A brazil kezdőcsapat: Júlio César, Maicon, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell, Paulinho, Luiz Gustavo, Ramires, Oscar, Willian Jó. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
Játékvezető: Dzsamel Hajmudi (Algéria)
Nézőszám: 69000 fő


1. perc: Hoppá! A bemelegítés során meghúzódott Wesley Sneijder, aki így nem tud játszani! Jonathan de Guzmán lesz a helyettese! Egyébként a sötétkékben játszó hollandok kezdik a meccset, Brazília csapata sárga mezben, fehér nadrágban lesz majd!


3. perc: Robben kap egy kiugratást a jobboldalon, lefutja Thiago Silvát, aki a tizenhatoson kívül fellöki, a játékvezető tévesen tizenegyest ad és egy sárgát az elkövetőnek, pedig pirosat kellett volna adni, mert Robben gólhelyzetben ment kapura. Két óriási bírói hiba tehát! A büntetőt Van Persie lövi be! Vezet Hollandia! 1:0


9. perc Robben is megkapja a sárgát, miután lerántja Paulinhót a brazilok térfelén! Ez speciel jó ítélet!


16. perc: Ott a második holland gól! Folytatódik a kedden látott, reményvesztett brazil játék! Robben kap labdát a pálya közepén, felviszi azt a tizenhatos elé, majd, kiteszi jobbra De Vrij elé, akinek a beadását David Luíz középre fejeli Blindhez, aki átveszi és a jobb felsőbe küldi a labdát 11 méterről! Hatalmas védelmi hiba! 2:0


21. perc: Oscaré a labda a holland tizenhatos előtt és lő a jobb alsó felé, Cillessen azonban beleér a labdába! Végre valami a braziloktól is!
36. perc: De Guzmán löki Oscart a pálya közepén, sárga ez is a vétkesnek!


38. perc: Oscar végez el egy jobboldali szabadrúgást, a betekert labdát a rövid saroknál Luíz Gustavo megcsúsztatja, a középen érkező David Luíz és Paulinho is centikkel marad le a labdáról! Ez bizony helyzet volt a javából!


43. perc: Vlaar húzza el Ramires lábát tizennyolc méterre a kaputól, újabb holland sárga lap és szabadrúgás! A lövés levágódik, az ismétlés pedig a kapu fölött hagyja el a játékteret!


45. perc: Két perc hosszabbítást követően Hajmudi az öltözőbe parancsolja a feleket!


Folytatódik a kilátástalan brazil játék igaz egy tévesen megítélt büntető is színesíti az első félidő krónikáját. A hollandok ezen kívül egy védelmi hibát váltottak gólra, nekik is és a hazaiaknak is voltak veszélyes helyzeteik. A braziloknak a szünetben nagyon össze kell szedniük magukat, ha nem akarják érem nélkül befejezni a tornát! Vajon Scolari mit talál ki most? Szünet!


Azt találja ki a brazil kapitány, hogy cserél egyet, méghozzá Luíz Gustavót nem küldi ki a második félidőre, Fernandinho váltja őt! A brazilok folytatják a játékot!


54. perc: Fernandinho azt szeretné, ha Van Persie repülne egyet, ez meg is történik, a bíró meg szeretne sárga lapot adni a brazilnak és ad is! A szabadrúgást passzolgatással abszolválják!


57. perc: Jön a második brazil csere! Paulinho befejezi világbajnoki szereplését, Hernanes érkezik a helyére!


60. perc: Oscar ugratja ki Ramirest a jobboldalon, ő betör a tizenhatosra és lő, méghozzá a bal kapufa mellé!


67. perc: Oscar kap labdát a tizenhatoson belül, Blind rálép a lábára, tizenegyesnek kéne jönnie, ehelyett azonban sárgát kap Oscar műesésért! Mit művel ma Dzsamel Hajmudi? Ez már a harmadik nagyon súlyos hibája ma! Döbbenet!


71. perc: Blind belesérült az előbbi esetbe, fájlalja a térdét! Csere! Dary Janmaat jön a helyére!


73. perc: Utoljára cserél Brazília az idei világbajnokságon! Ramires kocog le, Hulk jön a pályára!


82. perc: Robbent löki vállal Fernandinho öt méterre a brazil kaputól, de ez sem tizenegyes! Kritikán aluli játékvezetés! Tényleg elképesztő!


88. perc: Most Clasie sérül meg a pálya közepén, őt is hordágyon kell levinni, cserét kér a középpályás! Veltman érkezik a helyére!


90. perc: Öt perc lesz a ráadás!


91. perc: Megkapják a brazilok a kegyelemdöfést! Ott a harmadik holland gól! Robben hozza a labdát a pálya közepén, a tizenhatos előterében leteszi jobbra Janmaat elé, aki beadja a középen érkező Wijnaldumnak, ő meg nyolc méterről, két bámuló brazil közül jobb alsóba lő! Minden eldőlt! 3:0


92. perc: Újabb kapuscsere, az utolsó holland változtatás következik! Ezúttal az a Michel Vorm kap három világbajnoki játékpercet Cillessen helyén, aki még nem játszott  a tornán! Ezzel az is biztossá vált, hogy minden holland futballista, akit Louis van Gaal nevezett a vb-re, futballozhatott is!


95. perc: Vége a meccsnek!


Kritikán aluli játékvezetés mellett harcolta ki tehát a bronzérmet a holland válogatott, mivel a pedig a bíró mindkét csapat kárára követett el ma óriási hibákat, így a játék képe alapján azt lehet mondani, hogy összességében megérdemelten nyertek a hollandok. Ráadásul a brazilok játéka változatlan maradt, annyit viszont a javukra lehet írni, hogy kapura menő lövésekig eljutottak, ez azonban nem vigasztalja az elkeseredett brazil szurkolókat. Loius van Gaal bronzérem birtokában valószínűleg átgondolja még az arra vonatkozó meccs előtti kijelentéseit, hogy felesleges bronzmérkőzést rendezni világbajnokságon. Az egész tornán mutatott játék alapján mindkét ma játszott csapatról elmondható, hogy a maximumot kihozták ebből a világbajnoki szereplésből. Hollandia tehát bronzérmes lett, Brazília pedig hazai pályán a negyedik helyen végzett.
(Haász Rudolf )

Utoljára frissítve: 2014-07-13 16:15:42

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>