. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hozták a kötelezőt
2018-06-24 21:24:24
Hozták a kötelezőt

Hozták a kötelezőt

Az oroszországi labdarúgó világbajnokság tizenegyedik versenynapja következik! Ma lezárjuk a csoportkör második fordulóját!


Elsőként Anglia és Panama mérkőzésével a G-csoportban keresünk választ arra a kérdésre, hogy Belgiumhoz csatlakozik-e Gary Southgate együttese, vagy a kevésbé valószínű forgatókönyv szerint megszerzi-e az újonc Panama első győzelmét a tornán, ezzel életben tartva a világbajnoki nyolcaddöntős álmait.


Ami a kezdőket illeti, az angoloknál csak egy helyen változott a csapat a Tunézia elleni győzelem estéjén látott kezdőhöz képest, bekerült a középpályára Ruben Loftus-Cheek, aki Delle Allit váltja. Utóbbi sérülés miatt hagyja ki a mai találkozót. Hernán Darío Gómez viszont – csapata nehéz helyzete ellenére – nem változtat a kezdőjén, ugyanazok a játékosok kezdenek ma is, akik a belgák ellen az előző körben. Ami biztos, hogy ma eldől; képesek lesznek-e túllépni az angolok azon a 48 éves sztereotípián, hogy erősnek tűnnek, ám valójában lúzerek? Miért írtam 48 évet? Mert világbajnoki döntőt 1966-ban nyert utoljára az angol válogatott és az azt követő világbajnokságra 1970-ben került sor, ahol már csak a negyeddöntőig jutottak címvédőként!


A panamai oldalon a változatlanság oka az lehet, hogy Gómez mesternek olyan túl nagy merítési lehetősége, túl sok, meccset eldöntő klasszisa egyelőre nincs, így ő a „szegény ember vízzel főz” alapon dolgozik. Viszont ennek ellenére az biztos, hogy bármi is legyen Panama sorsa, a szurkolók mindig, így ma is kiállnak majd kedvenceik mellett.


Az angol kezdőcsapat: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Henderson, Loftus-Cheek, Young – Lingard, Sterling, Kane Szövetségi kapitány: Gary Southgate
A panamai kezdőcsapat: Penedo – Murillo, Torres, Escobar, Davis – Gómez – Bárcenas, Cooper, Godoy, Rodríguez – Perez Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez
Játékvezető: Gead Grisha (Egyiptom)


1. perc: Fehér-feketében játszik majd az angol válogatott, ők kezdik az összecsapást! A panamai csapat tiszta piros szerelést kapott! Az egyiptomi Gead Grisha élete első világbajnoki mérkőzését vezeti, sípjelére el is indul a játék!
2. perc: Nem szórakoznak védekezésben a panamaiak! Gómez könyökölt oda Lingard arcára, percekig ápolni kell a csatárt! Egyelőre nem ad sárgát a bíró, pedig Southgate mester nagyon szeretné!
8. perc: Máris vezet Anglia! Trippier jobboldali szöglete találja meg Stones fejét, aki a büntetőpont környékéről felugorva fejel a kapuba! A környékén nincs senki! 1:0!
10. perc: Most Armando Cooper találja meg a pálya közepén szegény Lingardot! Felrúgja, ezért már jön a sárga! Jelenleg úgy tűnik, Cooper vébéje ezzel véget ér, hiszen Tunézia ellen nem játszhat két sárgalapja miatt!
16. perc: BARCENAS!!! A jobboldalon kap Murillótól labdát körülbelül 20 méteren, megtolja befelé és a bal felsőt célozza, centikkel mellé!
20. perc: Ívelésével Trippier ugratja ki Lingardot a jobboldalon, hat méteren ellöki a védője a csatárt, tizenegyes!
22. perc: Kane kipókhálózza büntetőjével a bal felsőt! Erős, helyezett lövés, a kapus esélytelen! 2:0!
23. perc: Loftus-Cheek rosszalkodott valamit a pályán! Megkapja a sárga lapot!
30. perc: Cooper passzol Rodrígueznek a bal szélre, aki szeretett volna kezdeni valamit a labdával, ám félmegoldás született, valahol a lövés és a beadás között! Gól mindenesetre nincs!
33. perc: Trippier jobboldali szabadrúgását a baloldalon fejeli el Maguire, a kapu tetején landol a labda! Ez is veszélyes volt!
36. perc: HÁROM!!! Lingard szerez labdát negyven méteren, a baloldalon, majd kényszerítőzik Sterlinggel, aki megtolja a pálya közepe felé, és 20 méterről a jobb felsőbe bombáz! Ez így eldőlt! 3:0!
39. perc: Ott a negyedik! Stones! Trippier 32 méteres szabadrúgása a jobboldalon előbb Kane fejét találja meg, aki Sterling kobakjára továbbít, ő 3 méterről a kapusba fejel, de Stones már nem kegyelmez, ő 5 méterről helyezi a bal felsőbe a labdát! 4:0!
44. perc: Még egy tizenegyes! Murillo lerántja Stones-t a tizenhatoson belül! A videóbíró szerint is meg lehetett adni! Escobar még reklamál, ezért sárgát kap!
45. perc: Harry Kane kegyetlenül bevágja ugyanoda, ahova az elsőt! 5:0! És ha még egyet lő Anglia, akkor az utolsó körben a belgák ellen elvileg elég a döntetlen is a csoportelsőséghez! Három percesre duzzadt a kétperces hosszabbítás, de vége az első félidőnek!


Nagyon sima meccs ez eddig! Az angol válogatott abszolút kézben tartja a mérkőzést! Panama a félidő végére morálisan is teljesen szétesett, az a csoda, hogy eddig közülük senkit nem állított ki a játékvezető! Nemcsak egymással, hanem az ellenféllel is veszekedtek a vége felé közeledve. Nekik itt véget ér ez a világbajnokság! A Panama mögött a selejtezőben lemaradt amerikai csapat most gondolkodhat odahaza, érthetetlen, miért nem sikerült őket megelőzni. De hát ez a múlt! A jövőnk az, hogy most szünetre megyünk!


46. perc: Nem cserélt senki a szünetben! Panama végzi el a második félidő kezdőrúgását! Folytatódik a mérkőzés!
60. perc: Teljesen lelassult és kiegyenlítetté vált a meccs! Az angolok már nem erőltetik, nekik jó az 5:0!
62. perc: Na, mire kimondom, megrúgják a hatodikat is! Lingard kap labdát a jobboldalon, 19 méterről rásuhintja a kapura, megpattan Harry Kane sarkán és így kerül a kapuba! 6:0! Mesterhármas Kane-től! És akkor mostantól Anglia a belgák előtt a táblázaton!
64. perc: Három csere egymás után! Az angoloknál Fabian Delph és Jamie Vardy érkezik Lingard és Kane helyére! Panama kapitánya Ricardo Avilát küldi be Godoy helyére!
69. perc: Kettős panamai csere! Arroyo és Baloy érkezik Gómez és Barcenas helyére!
70. perc: Az angolok is lerendezik az utolsó cseréjüket! Danny Rose jön, aki Trippiert váltja!
72. perc: Murillo még rángatja Sterlinget, meg a bíró is a sárgát a zsebéből! Ő sem játszik Tunézia ellen, neki is véget ér a vébé! A szabadrúgást egy kifejelt labdából Henderson durrantja éppen csak a bal kapufa mellé!
76. perc: Helyzet! Avila szögletét megcsúsztatják középen, a bal kapufánál jön Torres és öt méterről a bal alsó mellé lő!
78. perc: Megvan Panama történetének első világbajnoki gólja! Avila baloldali szabadrúgását középe becsúszva teszi a jobb alsóba Baloy! 6:1! A hírek szerint ő is visszavonul majd! Legalább szépen köszön el a válogatottól!
82. perc: STERLING!!! Kapja a labdát a baloldalon, majd megtolja és a jobb alsóba céloz 19-ről, körülbelül 4 méterrel mellé! A reklámtáblának fájt!
94. perc: Az utolsó 12 perc a meccsből szép lassan elcsordogál! Gead Grisha lefújja a mérkőzést!


Egy tükörsima meccsen Anglia megszerezte a három pontot és ezzel a továbbjutást, Panamánák is megvan tehát a történelmi első világbajnoki gólja. Ettől függetlenül ők mennek haza, Anglia pedig javítja a négy évvel korábbi blamát és meggyőző teljesítménnyel biztosítja helyét a legjobb 16 csapat között!


A G-csoportot továbbra is Belgium vezeti, Anglia második ebben a kvartettben!                              (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-24 21:30:35

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>