. Ma Emma napja van.
Húsz éves a Sétatér fesztivál
2017-06-08 02:08:18
 Húsz éves a Sétatér fesztivál

Húsz éves a Sétatér fesztivál

Több mint 40 program várja a Sétatér Fesztivál résztvevőit június 8–18. között a pécsi Sétatéren és idén is ott lesznek a kézművesek.

Pécsett csaknem húsz éve különleges találkozási helye a régió borászatainak, gasztronómiájának és kultúrájának  a Sétatér Fesztivál, amelyen idén csaknem harminc kézműves, borász, vendéglátóhely kínálja portékáit tizenegy napon át. A koncertek mellett papírszínház, kézműves foglalkozások, könyvvásár és interaktív gyerekműsor is várja az érdeklődőket.

A Sétatér színpadon olyan előadók lépnek fel, mint Tompos Kátya, aki otthonosan mozog a jazz, a pop és a világzene világában is. Geszti Péter, aki bemutatja Létvágy című, legújabb albumát, vagy Pély Barna, aki a B The First nevű formációjával érkezik és a Hot Jazz Band is, amelynek a hazai jazz-zenekarok közül elsőként ismerték el zenei munkásságát  Kossuth-díjjal.

Az Akusztik színpad is számos érdekességgel várja a fesztiválra érkezőket, a Rózsakert és a Kioszk között felállított KioXínpadon pedig többek között bemutatkozik Szeder és Mörk, de itt  lesz látható a szekszárdi  Holló Együttes vásári komédiát idéző, interaktív gyerekműsora is.

A fesztiválhoz csatlakozott az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódva a  Csorba Győző Könyvtár is. Három helyszínen – a Kioszknál kialakított KönyvTeraszon, a Belvárosi Fiókkönyvtár előtt – lesznek író- olvasó  találkozók, valamint könyvkiadók és könyvesboltok várják a olvasókat, valamint a Retro Könyvvásár is lesz a Belvárosi Fiókkönyvtár udvarában.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>