. Ma Béla napja van.
Húszmillió kárelhárításra
2020-01-05 20:50:37
Húszmillió  kárelhárításra

Húszmillió kárelhárításra

Több, mint  húsz millió forintot  nyert a károk elhárítására Komló. A munkálatok a tervek szerint tavasszal kezdődhetnek el.

Jelentős összeget, 21,3 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior keretéből az időjárás okozta károk helyreállítására. A közel tucatnyi érintett helyszínen rövidesen megkezdődnek a  munkálatok.
 
A szélsőséges időjárás az elmúlt évben több helyen okoztak kisebb-nagyobb károkat Komlón, amelyek kijavítása több tízmillió forintba kerül. A vis major keretből elnyert forrás, azonban lehetővé teszi, hogy  ezek elvégzésére sor kerülhessen. A városnak a vissza nem térítendő támogatás elnyeréséhez  mindössze 10 százalék  önerőt kell hozzá tennie.

Többségében utak, hidak, vízelvezető árkok javítására kerül majd sor. Többek között a Jánosi Engel Adolf utcában megcsúszott rézsű és az Ady utcában egy sérült árokszakasz helyreállítására, Mecsekfalun, Sikondán, a Berek és a Kisfaludy utcában utat építenek és  a Kaszárnya-patak feletti gyalogoshídat is kijavítják. Emellett kicserélik a padlót és újrafestik a falakat a gyermekkönyvtárban és a városháza alagsorában, amelyek egy júniusi viharban áztak be.

Néhány helyen már felszámolta  a károkat az önkormányzat. Egyebek mellett új burkolatot kapott a Közösségek Háza viharban megsérült teteje és a veszélyesen megcsúszott rézsűket és útpadkákat is helyreállíttatta. A többi elvégzésére a kivitelező kiválasztását követően, a tervek szerint tavasszal kerül sor.

Utoljára frissítve: 2020-01-05 20:51:14

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>