. Ma Márk napja van.
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
2022-05-25 02:02:58
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!

I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!

Május végén a Pécsi Harmadik Színház kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont.

A teátrum minden zegzugát birtokba veszi  május 28-29-én a Pécsi Konnektor Egyesület, hogy végre bemutatkozhasson a nagyközönségnek. A pandémia idején alakultak azzal a céllal, hogy a városban alkotó független előadóművészeket - színészeket, zenészeket, bábosokat, szcenikusokat - maga köré gyűjtse és szakmai támogatást nyújtson nekik, hozzásegítve őket a fellépési lehetőségekhez. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló I. Konnektor Fesztivál lesz az első nagyrendezvényük.

Unokától nagyszülőig minden korosztály megtalálja benne a kedvére való, tartalmas időtöltést. Délelőttönként ingyenes gyermekprogramok várják a kicsiket, délutánonként különleges monodrámák a felnőtteket. Az underground zene kedvelőinek igazi különlegességet ígér a május 28-án este az a dupla koncert, amelyen a pécsi kötődésű Új Anya zenekar és az alternatív bandák legendás képviselője, az 1979-ben alakult Balaton együttes várja rajongóit a fesztivál külső helyszínére, a pécsi Szabadkikötőbe. Ugyanitt a koncert előtt a felnőtt olvasók irodalmi esten találkozhatnak Varró Dániellel és Keresztesi Józseffel, vasárnap reggel pedig a Pécsi Harmadik Színházban a gyerekeknek olvasnak fel legnépszerűbb műveikből.

A két nap során a színház közösségi tereiben folyamatosan zajlik a Papír Panír Alkotóközösség játékos versíró programja, a „közösségi versgenerátor”, amelybe szabadon be lehet kapcsolódni, valamint a Drukker Közösségi Nyomdaműhely riso-workshopja, s az itt születő alkotások rögvest kiállítási tárgyakká válhatnak. A fesztivál alatt alkalmi tárlat tekinthető meg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar tervezőgrafika szakos hallgatóinak plakátterveiből.

A fesztivált megelőző napokban Uránvárosban az egyesület művészei utcai performanszokkal, flashmobokkal hívják fel a figyelmet a közelgő eseményre.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>