. Ma Márk napja van.
I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó
2015-04-24 15:30:48
 I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó

I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó

I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó címmel szervezett hagyományteremtő szándékkal nemzetközi rendezvényt a Csorba Győző Könyvtár Baranya székhelyén.

 

A könyvtár nemzetközi könyvtárbuszos tapasztalatokkal rendelkező kollégákat hívott közös gondolkodásra a szolgáltatás további fejlesztése és szorosabb együttműködés érdekében. A találkozó első napján összesen tizenkettő hazai és külföldi előadó kapott lehetőséget arra, hogy bemutassa a könyvtárbuszos szolgáltatásait, a legjobban hasznosítható gyakorlatait. A résztvevők közül többen - Horvátországból (Vinkovce), Ausztriából (Graz), Szlovéniából (Maribor, Muraszombat), Boszniából (Bihács), hazánkból pedig Nyíregyházáról , és Miskolcról  - könyvtárbusszal együtt érkeztek.

A szervezők szándéka, hogy az Európa-szerte népszerű speciális szolgáltatások előnyeit minél többen megismerjék, ezért pénteken délelőtt bárki  betekintést kaphatott e könyvtárbuszok szolgáltatásaiba a Tudásközpont parkolójában. Több iskolából is érkeztek diákok, akik játékos feladatok segítségével ismerhették meg a buszokat és azok szolgáltatásait.  

 

A Csorba Győző Könyvtár Baranya megyében 283 településen végez mozgókönyvtári szolgáltatást, melyből 58 településen könyvtárbusszal látja el a hatályos kulturális törvény szerinti feladatát. A 2010-ben elindított első busz mellé 2014-ben állt szolgálatba az újabb könyvtárbusz. Mindkét jármű beszerzése az Európai Unió 100 százalékos támogatásával valósult meg a kistelepüléseken élő, hátrányos helyzetű lakosok könyvtári ellátása érdekében.

Utoljára frissítve: 2015-04-24 16:27:58

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>