. Ma Annamária napja van.
Idei első hosszú hétvége
2022-06-04 02:45:12
Idei első hosszú hétvége

Idei első hosszú hétvége

A háromnapos hosszú hétvégéhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalók.

Az első hosszú hétvége lesz a mostani  az idei háromból. Pünkösd vasárnap június 5. mellett június  6. pünkösdhétfő is munkaszüneti nap lesz, ami ismét átrendezi a boltok nyitva tartását, ugyanis a nagy üzletláncok vasárnap és hétfőn is zárva tartanak.

A vonatok június 5-én vasárnap az ünnepnapi, június 6-án hétfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity-vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsol a MÁV a helyjegy fogyásától függően. A megújult ELVIRA menetrendi keresőben pedig már nyomom követhető az adott vonaton az ülőhelyek foglaltsága a helyjegyeladások alapján. A várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, az utazni vágyóknak érdemes a jegyváltáshoz igénybe venniük az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel online  megváltani a jegyüket a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásán keresztül.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt egészen június 6-án éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel.

A Technológiai és Ipari Minisztérium döntése szerint a pünkösdvasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án (szerdán) éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV–Volán-csoport járatain. A háromnapos hétvége után, a keddi munka- és iskolakezdés miatt sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, de a meghosszabbított felhasználhatóságnak köszönhetően több nap áll rendelkezésre a júniusi bérletek megvásárlására, elkerülhető a sorban állás. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes az elektronikus értékesítőfelületeket használni, például a MÁV mobilalkalmazást.

A Volánbusz járatai június 5-én, pünkösdvasárnap a munkaszüneti napon, június 6-án, pünkösd hétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak.

Utoljára frissítve: 2022-06-04 08:38:48

További híreink
Megújul a Pécsbányai Közösségi Ház
A Pécsbányai Közösségi Ház szeptember végére már új arcát mutatja.
2022-06-20 03:01:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fantáziavilággá válik a pécsi belváros
Négy napra ismét Pécs válik a világ fény fővárosává, ugyanis július 7–10. között rendezik meg a VI. Zsolnay Fényfesztivált.
2022-06-19 22:52:55, Hírek, Környezetünk Bővebben
Sztárfellépőket és szabadtéri mozit hoz a Sétatér Fesztivál
Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba a Sétatér Fesztiválon június 22-26. között.
2022-06-19 22:39:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A költségvetésnek 2,2 milliárd forintos kárt okozó bűnszervezet 75 tagjával szemben a Nemzeti Adó-és Vámhivata...
Bővebben >>