. Ma Vazul napja van.
Idén „kicsiknek és nagyoknak” szól a program
2023-09-05 02:53:40
Idén „kicsiknek és nagyoknak” szól a program

Idén „kicsiknek és nagyoknak” szól a program

Szeptember 15. és 18. között rendezik meg ebben az esztendőben a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót. A tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzeti Színházba várják.

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó középpontjában a gyerekek és a családok állnak ebben az esztendőben. Szeptember 15-én, pénteken a Bozsik Yvette Társulat Csizmás kandúr tanulságos történetével veszi kezdetéti a programsorozat. Másnap szeptember 16-án délután az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat feldolgozásában a Vuk lesz látható. Vasárnap, szeptember 17-én alya Bea Álom, álom, kitalálom című meséjének táncszínházi adaptációját adja elő a Duna Táncműhely, hétfőn, szeptember 18-án a Győri Balett társulat egy interaktív táncos előadással és mozgásfoglalkozással, a Max és Móric csínytevéseit megelevenítő előadással várja a gyerekeket.

A Pécsi Balett nagyszínpadi bemutatóját is hagyományosan a Tánctalálkozó keretében tartja. Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész, a Nemzet Művésze: Faust, az elkárhozott című táncdrámájának premierjére szeptember 16-án kerül sor a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. Dubrovay László magával ragadó zeneműve látványos színpadképpel elevenedik meg  a Pécsi Balett táncosai által. A darab koreográfusa és egyben rendezője Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész, az előadás  jelmez- és a díszlettervezője Molnár Zsuzsa. Goethe Faust című verses drámája ihlette előadás várhatóan mind a zene, mind a tánc és mind irodalom rajongói számára egyaránt  igazi csemegét ígér.

„Vállalt feladatunk az ifjúság színházi nevelése, a táncművészet népszerűsítése a fiatalok körében, a táncszerető és a táncelőadásokat értő közönség kinevelése és növelése, és egyúttal csodálatos szakmánk utánpótlás-nevelése is, ezért döntöttünk úgy, hogy idén elsősorban a gyerekekre koncentrálunk. A szakmai programokat is a fiataloknak szervezzük majd” – hangsúlyozza Uhrik Teodóra Kossuth-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó szakmai védnöke.

Mindehhez Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett művészeti vezetője, a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó alapító igazgatója a következőket tette hozzá, a programkínálat sajnos szűkebb az utóbbi évekhez képest, hiszen a kulturális szférát is sújtó gazdasági nehézségekkel nekünk is meg kell küzdeni. Örülünk azonban, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával életben tudjuk tartani fesztiválunkat és a táncművészet ünnepével indulhat idén is a színházi évad Pécsett.

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Olasz és román hagyományőrző csoportok, gladiátorok is csatlakoznak idén a belváros szívében felvonuló ókori r...
Bővebben >>