. Ma Ervin napja van.
Idén még többet tájolnak
2016-09-21 21:51:33
Idén még többet tájolnak

Idén még többet tájolnak

A Pécsi Harmadik Színházban az új évadban közel harminc produkciót – ebből négy saját bemutatót – láthat a  közönség.

Vincze János igazgató Örkény Kulcskeresők című drámáját és Émile Ajar Előttünk az élet kisregényének színpadi változatát rendezi meg. Moravetz Levente is egy új zenés vígjátékkal jelentkezik, a tantermi színház keretei között pedig a S.Ö.R.-t mutatják be. Továbbra is műsoron marad tizenöt régebbi darab, amelyek közül többet Baranya kisebb településein is bemutatnak.

A hagyományokhoz híven befogadó színházként is működnek, három vendégelőadás is szerepel az idei bérletben. Az Egy darabot a szívemből című Máté Péter-musical a Pannon Várszínház  előadásában lesz látható,  Nézőművészeti  Kft.  A fajok eredete  címűt mutatja be Mucsi Zoltánnal, Scherer Péterrel és Thuróczy Szabolccsal, az Újvidéki Színház és a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház pedig a Piaf-marche/Piaf-menetet hozza el Mezei Kinga főszereplésével.

A gyermekelőadások közül a Csibész Csabi, a Bors néni marad műsoron, Écsi Gyöngyi az Árgyélus Színháztól a Teremtésmese című darabbal érkezik, a Pódium Színház pedig a Piroska és a farkast mutatja be.

Az elmúlt évadban is már több előadásukkal tájoltak nem csak a megye városaiban, falvaiban, de Barcson, Hévízen és Pakson is. E mellett sikerrel szerepeltek a POSZT-on, ahol a Piszkavas című előadásuk elnyerte a közönségdíjat - amit pécsi csapat a találkozó kezdete óta még nem kapott meg soha -, Füsti Molnár Éva pedig a Magyar Művészeti Akadémia alkotói díját vehette át. Ezt az előadásukat az MTVA  most induló új csatornáján is bemutatták volna, de a darab szerzője, Martin McDonagh anno mindennemű TV-felvételt megtiltott a darabjai kapcsán.

Utoljára frissítve: 2016-09-21 21:57:28

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>