. Ma György napja van.
III. Pécsi Családi Színházi Fesztivál
2015-05-25 15:04:14
III. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

III. Pécsi Családi Színházi Fesztivál

Az immár harmadik alkalommal megrendezett Pécsi Családi Színházi Fesztivál már kilenc napon át tart, s tizenkilenc előadást nézhet meg a nagyérdemű a hónap végéig. 

Mint minden évben, most is olyan nívós előadásokat hívnak meg, amit a felnőtt családtagok is szívesen megnéznek, így a fesztivál szolgálja azt a célt, hogy a családok apraja-nagyja együtt töltse a szabadidőt, együtt művelődjön, megosztva-megbeszélve az így szerzett élményeket. Újra sikerült határon túli magyar színházat meghívni. Kassáról Az égig érő fa, Gyergyószentmiklósról a Füttyös kalandja című előadások szerepelnek a kínálatban.
 
A kínálatban szerepel óvodás kortól ajánlott mesejáték, például a kaposváriak Ajnácska című produkciója, vagy a Pesti Magyar Színházból érkező Harisnyás Pippi, de gondolnak a nagyokra is, az Örkény Színház Anyám tyúkja és a Vígszínház Told című előadása például a felsős és középiskolás korosztálynak, sőt a szülőknek egyaránt szól.
 
A fesztivál egy új színfolttal is gazdagodott, bemutatkozási lehetőséget teremtettek a pécsi művészeti képzésben résztvevőknek is. Így helyet kapott a programban a Szent Mór Iskolaközpont Művészetek Napi Gálája, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadása. Ezeken az előadásokon fordul a kocka, a gyerekek állnak a színpadon és a felnőttek ülnek a nézőtéren. 
 
A hagyományos Színház Téri Gyermeknapot, - idén már az ötödik alkalommal -,  szintén a fesztivál ideje alatt, vasárnap tartották meg.  A gyermekeket számos program várta, személyesen is találkozhattak kedvenceikkel, meséket, dalokat hallgathattak meg tőlük.
 

Utoljára frissítve: 2015-05-25 15:11:14

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>