. Ma Emma napja van.
Indul a Családi Színházi Fesztivál
2016-05-29 14:02:13
Indul a Családi Színházi Fesztivál

Indul a Családi Színházi Fesztivál

A  POSzT juniorként emlegetett  Pécsi Családi Színházi Fesztivált  május 29. és  június 5. között  rendezi meg immár negyedik alkalommal a Pécsi Nemzeti Színház.

Alig hogy bezárta a 2015/16-os évadot  a Játszd újra, Sam!  című vígjáték elő-bemutatójával  a Pécsi Nemzeti Színház, máris  kezdetét vette a hagyományos Színháztéri Gyermeknappal útjára indított  Családi Színházi Fesztivál.
 
A POSzT juniorként emlegetett eseményen idén  tizenöt társulatot lát vendégül a színház, a saját előadásokkal együtt összesen  tizenkilenc előadást tekinthet meg a pécsi közönség.  A produkciók közül minden korosztály talál kedvére valót, a legkisebbektől a tinédzserekig,  de akár szüleik, nagyszüleik is.

A fesztivál szervezői olyan hazai és határon túli előadásokat hívtak meg, melyeket a felnőtt családtagok is szívesen megnéznek, így a családok apraja-nagyja együtt töltheti el a szabadidejét, s az előadásokat követően  megoszthatja  az előadások során szerzett élményeit.


A kezdőnapon, május 29-én a Kecskeméti Katona József Színház Isten pénze című előadása két időpontban, és a Pécsi Tudományegyetem Táncegyüttesének Ásó, kapa és a nagykaland című táncbohózata látható. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a nagykapornaki kosársuli lakóiról szóló Nekünk nyolc?! című darabbal érkezik a második napon, amikor a Kamaraszínházban a Pécsi Művészeti Gimnázium tánctagozatának vizsgaelőadását tűzik műsorra Négy Évszak címmel. A harmadik nap a Pécsi Balett A kis herceg című táncmeséjével kezdődik, majd a nagyszínházban a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház A mumus című produkciójával folytatódik. A Lúdas Matyit a Csiky Gergely színház hozza el a negyedik napon, amikor a Pécsi Nemzeti Színház Nyolckor a bárkán előadása is látható.
 
A Holdbeli csónakos, mely szintén a pécsiek előadása és a Budapest Bábszínház Hoppá-Hoppá! című bábjátékos civódása adja az ötödik nap programját, majd a hatodik napon Veszprémből érkezik a nagysikerű Abigél musical és Szatmárnémetiből A négyszögletű kerek erdő két előadással. A muzsika hangját, a fesztivál egyik legnépszerűbb előadását a Pesti Magyar Színház viszi el Pécsre az utolsó előtti napon, amikor az N. Szabó Sándor teremben Bán János eladásában a több évtizede töretlenül népszerű Kukacmatyit, a Kolibri Színház produkcióját játsszák. A záró napon dupla előadást tűznek műsorra a Komáromi Jókai Színház A dzsungel könyve című musicaljéből, a Kamaraszínházban pedig a Békéscsabai Jókai Színház előadását A szegény csizmadia és a Szélkirályt nézheti meg a néptáncot és népzenét kedvelő közönség.

Utoljára frissítve: 2016-05-29 14:06:30

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>