. Ma Márk napja van.
Indul a PTE Hangja verseny
2018-03-20 10:19:57
Indul a PTE Hangja verseny

Indul a PTE Hangja verseny

Az elmúlt évi sikert követően ismét megrendezik a PTE Hangja tehetségkutató versenyt az előválogatót március 20-án tartják.

 

A  Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata idén is lehetőséget teremt a hallgatóknak arra, hogy hangjukat közönség előtt is megmérettethessék annak érdekében, hogy  az eddig még fel nem fedezett tehetségek kitűnhessenek, fejlődési lehetőséget teremtsenek részükre. Ebben az esztendőben március 20-án rendezik meg az előválogatót a Pécsi Est Caféban, ahol a jelentkezők 13 órától  a saját maguk által hozott dalokkal mérik össze énektudásukat.

A produkciókat idén is szakmai zsűri fogja értékelni, akik az első körben a legtehetségesebb tíz hallgatót  választják ki  zenei tudásuk, az intonációs biztonságuk, a ritmusérzékük, a színpadi jelenlétük, a technikai felkészültségük, a megjelenésük, a stílusuk és nem utolsó sorban az egyéniséghez illő dalválasztásuk alapján.

A zsűriben többek között helyet foglal Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja és Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója, a PTE Bölcsészettudományi Kar oktatója.

A beérkezett jelentkezések alapján idén is nemzetközi lesz a fellépők sora, ugyanis nem csak a magyar, de a külföldi  hallgatók körében is nagy népszerűségnek örvend a tehetségkutató verseny. Tavalyi a pécsi orvoskar hallgatója, a madagaszkári Mino Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja. A selejtezőre a belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt várnak.

A válogatóban kiválasztott legjobb tíz versenyző a Pécsi Egyetemi Napok keretén belül megrendezésre kerülő koncerten mutathatják meg tehetségüket április 25-26-án,  s akkor derül ki, ki lesz idén a PTE Hangja.

 

 

Utoljára frissítve: 2018-03-20 10:20:47

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>