. Ma Auguszta napja van.
Indul az évad
2015-09-25 02:14:15
Indul az évad

Indul az évad

A Pécsi Nemzeti Színházban Weöres Sándor: Holdbeli csónakosának kalandos és fantasztikus szerelmi történetével és Ulrich Hub Nyolckor a bárkán  című világhírű meséjének a színpadi változatával indul az évad.


Ebben az évadban tizenhárom bemutatót tart a Pécsi Nemzeti Színház, hat nagy- és hét kamaraszínházi darab kerül színre  közöttük színmű, bohózat, táncjáték éppúgy található, mint opera, mese vagy akár családi előadást.

A nagyszínházban lesz látható Kálmán Imre Marica grófnő című operettje, Peter Shaffer Amadeus című színjátéka, a Pécsi Balett A hattyúk tava című táncjátéka, Tenessee Williams A vágy villamosa című színműve, s egy este alkalmával Pietro Mascagni Parasztbecsület és Faragó Béla-Háy János Egy pohár víz című operája.

A kamarában Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című mesedarabja, Füst Milán Boldogtalanok című színműve, Szálinger Balázs Becsvölgye című falu-krimije, a Pécsi Balett A kis herceg című táncmeséje kerül színre.

Mindemellett színvonalas szórakozást ígér Jordi Galceran A Grönholm-módszer című színpadi játéka, Ray Cooney Vészhelyzetben című bohózata, továbbá a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Balett A jó, a rossz és a colos című vadnyugati táncbohózata is.

Különlegessége lesz az évadnak, hogy A hattyúk tava című táncjáték koreográfusa Bozsik Yvette lesz. Az operatagozat pedig ebben az évadban is folytatja mesés operabemutató sorozatát, amelynek keretében a tervek szerint élőzene mellett Mozart-darabokat adnának elő.

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>