. Ma Orbán napja van.
Innovációs Napok a Tudásközpontban
2024-05-14 21:39:08
Innovációs Napok a Tudásközpontban

Innovációs Napok a Tudásközpontban

A Pécsi Tudományegyetem Innovációs Napok eseményeinek a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont ad helyet, amelyet ebben az esztendőben a Deutsche Telekom (DT) IT Solutions Hungary-vel közösen szerveztek meg.

Az Innovációs Napokon elhangzó előadások és kerekasztal-beszélgetések középpontjában  a mesterséges intelligencia, annak oktatásra, kutatás-fejlesztésre és mindennapjainkra gyakorolt hatása áll.  A két napon át tartó rendezvény keretében  lehetőség nyílik az egyetemi innovációs kutatási eredmények bemutatására,  azok üzleti és társadalmi hasznosításának lehetséges módjainak ismertetésére, valamint az akadémia-ipar partnerség építésére és a résztvevő vállalatok, kutatók, munkatársak közötti kapcsolatok kiépítésére.


A Pécsi Tudományegyetem küldetésének tekinti azt, hogy  a hazai felsőoktatás meghatározó képzési és kutatási szereplője, valamint Közép-Európa klíma céljait támogató üzleti és egyéb szervezetek számára jelentős kutatási szolgáltatásokat nyújtó tudásközpontja legyen. Ennek érdekében számos módon  keresi a kapcsolatot szűkebb-tágabb környezete vállalataival, a kutatás-fejlesztés és innováció területén érintett partnereivel.

 

Ennek egyik kiemelt eseménye az Innovációs Napok eseménysorozata, amelynek ezúttal a mesterséges intelligencia (AI) áll a fókuszában. Az előadások, beszélgetések során az AI szerepe, kihívásai több  szempont alapján is megvitatásra kerülnek. Többek között arra keresik a választ az előadók, hogy milyen hatást gyakorol majd a  társadalomra,  a jogrendszerre, az orvostudományra, valamint az információ-technológiára.

Utoljára frissítve: 2024-05-14 21:47:07

További híreink
Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
Ismét a Zsolnay Negyedben rendezik meg a Városi Gyereknapot Pécsen, kicsiknek, nagyobbaknak és a felnőtteknek is kínálnak szórakozási lehetőséget.
2024-05-24 22:00:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
Urban art fesztivál helyszíne lesz Pécs május 24 és szeptember 22 között.
2024-05-24 21:47:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
A vadhús fogyasztásának előnyei
Szarvas és mangalica húsból készült stifoldert, vaddisznópörköltet is lehetett kóstolni a Nemzeti Agrárkamara Baranya Vármegyei Szervezete immár hagyományos vadétel kósto...
2024-05-22 22:19:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Majális mindig volt, csak az időjárás szólhatott közbe abba mennyi ideig tart. -
Bővebben >>