. Ma Judit napja van.
Interaktív térkép segíti az útnak indulókat
2020-06-15 21:43:53
Interaktív térkép segíti az útnak indulókat

Interaktív térkép segíti az útnak indulókat

Az Európán belüli biztonságos utazást segít Re-open EU platform, ami  valós idejű tájékoztatást nyújt a határok helyzetéről, valamint a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról.


 A „Re-open EU” honlapon egy helyen megtalálhatók lesznek a tagállamoktól származó gyakorlati információk az érvényben lévő utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről - például a fizikai távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó előírásokról -, valamint az uniós és nemzeti turisztikai ajánlatokról. Segítségével az európai polgárok felelősségteljes és megalapozott döntéseket hozhatnak nyaralásuk és utazásaik tervezésekor, figyelembe véve a koronavírus-járványból fakadó, továbbra is meglévő kockázatokat.


Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy  a heteken át tartó kijárási korlátozások után újra megnyílnak az EU belső határai, az  uniós honlapon könnyen hozzáférhetők lesznek az információ, bárki nagyobb bizalommal és biztonsággal tervezhetk és bonyolíthatják utazásai. Emellett segíti a kisebb éttermek és szállodák tulajdonosait, valamint az európai városokat, hogy ötleteket merítsenek a máshol bevezetett innovatív megoldásokból.


Mindehhez Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért, valamint a Közös Kutatóközpontért (JRC) felelős európai biztos  a következőket tette hozzá, Európa hatalmas és gazdag kulturális öröksége az egyik legfőbb közös kincse az uniónak.  Mivel azonban az elmúlt hónapokban zárva voltak a határok és a  legtöbb helyszín is, a válság súlyos károkat okozott a kulturális és idegenforgalmi ágazatnak. A „Re-open EU” platform naprakész, alapvető információkkal segít abban, hogy újra biztonságosan indulhassanak az emberek Európa felfedezésére.


A „Re-open EU” platform mobilbarát változatban - webalapú alkalmazásként - is elérhető lesz. A felhasználók interaktív térkép segítségével böngészhetik az egyes uniós tagállamokra vonatkozó információkat, aktuális híreket és tanácsokat. A platform az EU 24 hivatalos nyelvén  lesz elérhető lesz mobil alkalmazáson és weboldalon egyaránt.

Utoljára frissítve: 2020-06-15 21:44:20

További híreink
Az országban elsőként képeznek homlokzattervező szakmérnököket
A piaci igényre reagálva nemzetközi és hazai körben kiemelkedő cégekkel közösen 2022 februárjától Homlokzattervező szakmérnök szakirányú továbbképzést indít a Pécsi Tudom...
2021-07-29 21:06:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Minden negyedik ember
A világjárvány hatására megnőtt a magányos emberek száma.
2021-07-27 21:24:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Op-art térbeli átirata
Színesre festett lécekből építettek kültéri installációt a pécsi Vasarely Múzeum előkertjében a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának építész hallgatói a ...
2021-07-27 20:52:19, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar pécsi belvárosi épületei mintegy 2,5 milliárd forintból újultak ...
Bővebben >>