. Ma Béla napja van.
Interaktívan a régészetről
2019-06-30 13:44:51
Interaktívan a régészetről

Interaktívan a régészetről

Elkészült az a különleges interaktív kötet, ami a  gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kiváló lehetőséget nyújt a régészeti korszakok, leletek és módszerek egyéni felfedezésére.


A Régészet, és ami mögötte van című kötet a hagyományos módszerek bemutatása mellett betekintést enged olyan modern technikák használatába is, mint a drónok és a geofizikai eszközök. Számos interaktív elem, például kirakós és mozgatható illusztrációk beépítésével teszi igazán kézzelfoghatóvá a régészek munkáját a lelőhely-felderítéstől egészen a feldolgozásig. A szöveg jól tagolt, könnyen értelmezhető, így az olvasó-felfedező gyorsan eligazodik a fejezetekben. Megtudhatja – sok más mellett –, a régészek hogyan és milyen mélyre ásnak, miként zajlanak a terepi felderítések, illetve, hogy miből lehet meghatározni, hogy mely korszakból származik az adott lelet.
A 65 oldalas kötetet – Kováts-Ömböli Éva ötlete alapján – Gáti Csilla régész és Majdán Mira régész-múzeumpedagógus szerkesztette, a grafikai tervezés Pozsgai Judit, a kivitelezés a Rubinszki Reklámstúdió munkája.  


A könyv  a múzeum Az első falvak – az újkőkor letűnt világa a Dél-Dunántúlon című időszaki kiállításán látható és használható, ami a Csontváry Múzeumban 2020 júniusáig a helyi újkőkori közösségek közép-európai szinten is jelentős régészeti örökségét mutatja be a legújabb kutatási eredmények tükrében.

Utoljára frissítve: 2019-06-30 13:45:52

További híreink
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>