. Ma Emma napja van.
Iskolafelújítások Komlón
2019-07-29 02:08:17
 Iskolafelújítások Komlón

Iskolafelújítások Komlón

A kenderföldi és a szilvási általános iskolák mellett a középfokú intézmények  közül szakképző iskola is megújul a nyáron.

Az iskolaépületek felújítására, karbantartására a nyári szünet a legjobb alkalom, amikor a tanítás zavarása nélkül dolgozhatnak a szakemberek. Komlón már hagyomány, hogy ilyenkor  építőipari szakemberek veszik birtokukba ilyenkor az oktatási intézményeket a diákok helyett.

- Bár az iskolák fenntartói a tankerületek és a szakképzési centrumok, az épóletek továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak, ezért jó gazda módjára folyamatosan javítjuk és korszerűsítjük őket – hangsúlyozza Polics József polgármester.

Mint mondja, ezen a nyáron az ebédlők és a tálalókonyhák vannak soron. A kenderföldi általános iskolában a konyhai személyzet részére szociális blokkot alakítanak ki és ehhez kapcsolódóan villanyszerelési munkákat is végeznek az ebédlőben és a hozzá tartozó folyosón, melynek során például higiénikus kézszárító berendezést szerelnek fel a gyerekeknek. Végül az érintett helyiségeket kifestik, az ajtók és ablakok keretei is megújulnak. Eközben a szilvási iskolában a villanyvezetékek kerülnek be a falba az étkezőben. Itt is az ebédlő és a tálalókonyha festésével zárulnak a munkálatok. Így szeptemberre mindegyik komlói intézmény konyhája maximálisan megfelel majd a törvényi előírásoknak. A szakközépiskola és a gimnázium közösen használt konyhaszárnyában egy korábbi beázás miatt a tető szigetelését javítják ki augusztusban.

Mindezek mellett kisebb karbantartási munkák folynak az óvodákban, például a Hunyadi és a Tompa Mihály utcákban. A felújítások teljes költségvetése több mint 10 millió forint, amit az önkormányzat  jelentős részben saját forrásból állja, míg a középiskolai konyha tetejének javításához a tankerület is hozzájárul.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>