. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ismét bordaloktól lesz hangos Pécs és a Villányi Borvidék
2019-09-24 21:47:16
Ismét bordaloktól lesz hangos Pécs és a Villányi Borvidék

Ismét bordaloktól lesz hangos Pécs és a Villányi Borvidék

Pécs és a villányi borvidék települései adnak helyet  szeptember 27. és 29. között  az immár  huszonharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Bordafesztiválnak.

 

Az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Villányi Prémium Bormustrával kiegészülő fesztiválra érkeznek kórusok Lettországból, Szlovákiából, Hollandiából. A bordalokat éneklő férfikarok mellett a házigazda Bartók Béla Férfikarhoz csatlakoznak hazai együttesek is.

A háromnapos rendezvény a hagyományokhoz híven  szeptember 27-én a Villányi Borvidéken veszi kezdetét, ahol a helyi borászatok fogadják a kórusokat. A villánykövesdi megnyitót követően Villányban, a Diófás téren lépnek fel a Népek bordalai program keretében, majd  ezt követően pincekoncerteket adnak.

A nagyszabású gálára a Kodály Központban kerül sor szombaton, amelyen harmadik alkalommal a villányi Borászkórus is fellép. A koncerten közreműködik a Pécsi Szimfonietta, Kovácsházi István Liszt-díjas előadóművész és Demeniv Mihály harmonikás.

A gálakoncertet megelőzően a IX. Villányi Prémium Bormustra  keretében a hegy levének kedvelői megkóstolhatják a Villányi Borvidék tucatnyi pincészetének legmagasabb minőséget képviselő borait.

A  zárónapon vasárnap, ismét útra indulnak a kórusok, délelőtt a Villány-Siklósi Borút településein lépnek fel, délután pedig Pécsett a Széchenyi téren Bor és Dal Ünnepén csendülnek fel a lett, szlovák, holland  és magyar bordalok.

Utoljára frissítve: 2019-09-24 21:48:42

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>