. Ma György napja van.
Ismét kiválasztották a Top25-öt
2016-06-11 14:14:57
Ismét kiválasztották a Top25-öt

Ismét kiválasztották a Top25-öt

Idén egyedi díjat vehettek át a Pannon Borrégió Top25 regionális borverseny győztesei, amelynek díjátadóját június 11-én tartották Pécsett,  ahol 20 pincészet  25 borért kapott rangos elismerést.

A Pannon Borrégió és a Pécsi Borozó kilenc éve szervezi a Top25 borversenyt és kóstolófesztivált. A régió négy borvidékének (Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány) borászatai nevezhetik boraikat erre a megmérettetésre, ahol nyolc kategóriában bírálja el a zsűri a beérkezett tételeket. A legjobbakat a közönség is tesztelheti, a hagyományos kóstolófesztiválra minden évben szinte már elővételben elkelnek a belépőjegyek, idén június 11-én találkozhatunk a Pannon Borrégió 25 top-borával a pécsi Hotel Palatinusban.
 
- Az elmúlt kilenc évben szinte mindig más helyen szerveztük a zsűrizést, így jártunk már Harkányban, Szekszárdon, Villányban, Mecseknádasdon, Pécsett - mondta el Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.  . Mindig más pécsi helyszínen rendeztük meg eddig a kóstolófesztivált (Cella Septichora, Hotel Palatinus, Zsolnay Negyed E78, Hotel Corso, Zsolnay Negyed M21 Galéria), így talán a legtöbbet költöző boros rendezvény lehetünk az országban. Idén visszatértünk a Hotel Palatinusba, május 11-én itt rendeztük meg a zsűrizést, majd június 11-én ez a helyszíne a díjátadónak és a kóstolófesztiválnak.

Idén nem a borversenyeken szokásos dísztányért, vagy serleget kapják a díjazottak, hanem Nina Umek Lovrić, szlovén művész különleges üvegalkotását. A Pannon Borrégió Top25re tervezett díjak mindegyike nagyon hasonló, ám részleteiben mindegyik különbözik is egy kicsit, a huszonöt nyertes valóban unikális elismerést vihet haza a díjátadóról.

- A zsűri összetétele minden évben változik kicsit, hívtunk már külföldi szakértőket, voltak évek, amikor a régión kívüli bíráló voltak túlsúlyban - avatott be a bírálat részleteibe Schmidt Győző, a Pannon Borrégió elnöke. - Idén a régió bírálja a régiót elv alapján helyi kötődésű zsűritagokat kértünk fel a borvidéki tanácsokkal egyetértésben erre a feladatra.

Amit érdemes megjegyezni: idén nevezték eddig a legtöbb fehérbort, picit visszaesett a rozék aránya, sokkal kevesebb helyi (portugieser, kadarka, kékfrankos) fajtát indítottak, viszont továbbra is meghatározó a bordeaux-i fajtaborok és házasítások szerepe és tekintélye.  A 25 bort két körös kóstolással döntötte el a tizenkét zsűritag, ezúttal 20 borászat adja a régió 25 kiválasztott borát,

Utoljára frissítve: 2016-06-11 22:33:24

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>