. Ma Márk napja van.
Ismét világsztár lép fel Pécsett
2019-03-15 12:07:23
Ismét világsztár lép fel Pécsett

Ismét világsztár lép fel Pécsett

Ismét Pécsett lép fel a Grammy-díjas  Al Di Meola, ez alkalommal  március 15-én.


Az élő legendaként számon tartott a világ legjobb gitárosának többször  is megválasztott zenész ez elmúlt évtizedekben szinte az összes létező fontos díjat begyűjtötte, amit egy gitáros kaphat. Dalaiban sikeresen ötvözi a jazz, a világzene, a funk és a soul elemeit. Pályafutása során olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint például Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, Luciano Pavarotti, Phil Collins és Santana.


Izgalmas zenei momentumokkal és hihetetlen alkotásokkal tarkított gazdag életpályával a háta mögött továbbra is keresi a kihívásokat, zenéjét új határok felé irányítja, de már nyugodtabb rátekintéssel. Az elmúlt néhány esztendőben szó szerint mindent elölről kezdett. Legújabb stúdióalbuma, az OPUS  az elmúlt év elején  jelent meg.


Mint mondja, az OPUS című albummal szerzői képességeimet szerette volna fejleszteni és úgy gondolja, hogy a személyisége ezen részének evolúciója inkább zeneszerző/gitárossá tette, semmint gitáros/zeneszerzővé. Kitért arra is, ugyanakkor ez a lemez egy új korszakot is jelez az életében, ugyanis most először írt úgy zenét, hogy boldog volt. Csodálatos a kapcsolata a feleségével, kislányuk született. A gyönyörű családja minden nap megihleti, s ez érződik a zenéjébe is.
 
Al Di Meolát Magyarországhoz és a magyar zenészekhez szoros munkakapcsolat fűzi. Pécsett 1995 és 2015 között hat alkalommal lépett fel, és kápráztatta el szenvedélyes örömzenéjével közönségét.  Pécsi élményeiről rendszeresen beszámolt, melynek során mindig megemlítette a Kodály Központot, annak páratlan művészeti és műszaki-technikai színvonalát.

 

Ebben az esztendőben   Pécs Város Kulturális Nagydíját Al Di Meola vehette át  a koncertet megelőzően Páva Zsolttól, a város polgármesterétől.

(fotó:copyright earMUSIC Ben Wolf)

Utoljára frissítve: 2019-03-16 22:26:18

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>