. Ma Ervin napja van.
Javuló szociális szolgáltatások
2017-08-23 20:01:52
Javuló szociális szolgáltatások

Javuló szociális szolgáltatások

A szociális területen dolgozók munkakörülményeit és az ellátásokat igénybe vevők helyzetét egyaránt javítja egy most induló,  Komlói Kistérség 21 települést érintő európai uniós fejlesztési program.


A több mint harmincezer ember szociális és gyermekjóléti ellátásáért felelős szociális szervezetek a Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ és a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat  által megvalósítandó közös projekt keretében  az infrastruktúra fejlesztése mellett, új, eddig hiányzó szolgáltatások elindítására is sor kerül.


Az összesen 21 érintett település többsége az országos átlagnál rosszabb gazdasági helyzetben van, ahol a munkanélküliség és az elöregedés mellett a közlekedési nehézségek is komoly problémát jelentenek. Ezért kiemelt fontosságú feladat, hogy a rászorulók helyben, megfelelő körülmények között tudjanak hozzáférni a számukra szükséges szociális szolgáltatásokhoz. A két szociális szervezet által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében  elnyert 150 millió forint, vissza nem térítendő támogatás segítségével az elkövetkező egy évben  számos fejlesztést hajt végre  és több  több új szolgáltatást  vezet be a térségben.


A projekt keretében minden érintett településen önálló ügyfélszolgálati irodákat alakítanak ki az önkormányzatok által biztosított helyiségekben, ahol megfelelő körülmények között, a legtöbb helyszínen akadálymentesítve tudják fogadni a rászorulókat. Bővül a központ is, a folyamatosan növekvő létszámú házi segítségnyújtó szolgálat új irodát kap Komlón. Az építkezések mellett a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál, valamit a Szociális Szolgáltató Központban a napi munkát jelentősen megkönnyítő, a speciális igényeknek megfelelő integrált informatikai rendszert hoznak létre. E mellett új számítógépeket és bútorokat is beszereznek.


A komlói „Arany Alkony” Idősek Klubjában az időskori szellemi leépüléssel küzdő betegeknek hoznak létre új ellátotti csoportot. A szükséges átalakítások és eszközbeszerzéseket követően a demenciával küzdőknek helyben részesülhetnek speciális segítségben, ellátásban. E mellett a szenvedélybetegek közösségi ellátására alkalmas helyiséget is  kialakítanak Komlón. Ennek „gazdája” az országosan is elismert, a függőségben szenvedők gyógyításában sokéves tapasztalattal  rendelkező INDIT Közalapítvány lesz.

Utoljára frissítve: 2017-08-23 20:04:26

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>